PIONIRI BOLJI OD DRINE PRINCIP

Pobjedom u utakmici šestog kola PKO Lige mladih protiv KK Drina Princip iz Zvornika pioniri prekinuli negativan niz i ostvarili drugu pobjedu u sezoni.

Nakon pobjede u premijernoj utakmici na startu prvenstva, današnja pobjeda protiv Drine Princip iz Zvornika je drugi trijumf naših pionira u tekućoj sezoni i pobjeda kojom su prekinuli negativan niz od tri vezana poraza.

Uz podršku publike naši Lavovi su odlično počeli utakmicu, napravili rezultatsku prednost koju su konstantno održavali do kraja prvog poluvremena. Na pauzu se odlazi sa pet poena prednosti naše ekipe 32:27. Treće četvrtinu bolje su otvorili gosti koji su sa tri vezane trojke preokrenuli rezultat u svoju korist. Međutim, nakon time – outa trenera Bližnjakovića naši momci su u nastavku zaigrali dosta bolje što je i dovelo da maksimalne rezultatske prednosti za Lavove od plus 14 (55:41). Gosti u drugom dijelu četvrte četvrtine dobrom odbranom uspjevaju da se približe na samo pola koša zaostatka ali do potpunog preokreta nisu uspjeli da dođu prije svega zahvaljujući raspoloženom kapitenu našeg tima Danijelu Nediću koji je bio i najefikasniji akter meča sa 30 postignutih poena.

Odlična utakmica obe ekipe i sasvim zaslužena pobjeda naših Lavova. BRAVO MOMCI! Čestitke i gostima na fer i korektnoj igri.

LAVOVI – Drina Princip 61:56 (17:13, 15:14, 19:14, 10:15)

Trener Aleksandar Bližnjaković na ovoj utakmici računao je na sledeće igrače: Danijel Nedić 30, Vuk Jovanović 11, Bojan Karać 9, Stefan Okilj 6, Jovan Tomić, Mihajlo Blažanović, Marko Šešlija 3, David Mićanović, Aleksandar Đukić, Luka Dragić, Luka Vuković 2 i Viktor Cvjetinović.

Nakon ove pobjede naši pioniri nalaze se u sredini tabele sa skorom od 2 pobjede i 3 poraza i ukupno 7 osvojenih bodova. U narednom kolu naši pioniri gostuju u Šekovićima kod ekipe Olimp.

Narednog vikenda očekuje nas start prvenstva i u konkurenciji pionirki. Pionirke svoju prvu utakmicu ove sezone igraju, takođe u Šekovićima protiv domaćeg Olimpa.