DVIJE POBJEDE I JEDAN PORAZ U OSMOM KOLU

Utakmicama osmog kola PKO Lige mladih protiv KK Milići juče je nastavljena sezona PKO Lige mladih u konkurenciji predpionira i pionira i startovala u konkurenciji kadetkinja za naš klub. 

Muška predpionirska selekcija našeg kluba u prvoj utakmici dana doživjela je treći ovosezonski poraz protiv izuzetno raspoložene i kvalitetne ekipe iz Milića. Tokom čitave utakmice gosti su dominiralu u svim elementima košarkaške igre i došli do zaslužene pobjede. U našoj ekipi posebno se istakao kapiten Sergej Subotić sa 24 postignuta poena. Nakon ovog poraza naši pioniri se i dalje nalaze u sredini tabele sa skorom od 2 pobjede i 3 poraza.

Predpioniri Lavova i Milića

LAVOVI – Milići 25:54 (08:25, 01:14, 10:06, 06:09

Za naš klub na ovoj utakmici nastupili su: Sergej Subotić, Nikola Lajić, Uroš Manasijević, Rastko Blažanović, Mihajlo Lukić, Filip Petrović, Ognjen Pudić, Stefan Mijatović, Nemanja Stojić, Miloš Vuković i Nikola Balorda.

Predpioniri Lavova protiv Milića

Pioniri su upisali još jednu pobjedu na domaćem terenu ovog puta protiv vršnjaka iz Milića u utakmici koju su bolje otvorili i zahvaljujući trojkama Jovanovića (2) i Nedića (1) stekli rezultatsku prednost na kraju prvog perioda igre od 13:7. Tokom druge četvrtine gosti uspjevaju da smanje rezultatski zaostatak i na poluvrijeme se odlazi sa rezultatom 23:20. Bolju igru početkom trećeg perioda igre gosti krunišu serijom od 6:0 i dolaze do rezultatskog preokreta, međutim više od toga nisu mogli i nakon time -outa trenera Bližnjakovića do kraja ovog perioda igre naši momci uspjevaju da rezultatski zaostatak smanje na pola koša (29:30), da bi u četvrtoj četvrtini na terenu postojala samo jedna ekipa. Čvrsta odbrana, raspoloženost u napadu donijeli su rezultatski preokret našim momcima. Nove dvije trojke Jovanovića, dominacija u skoku Okilja i Karaća koji je ujedno bio i najkorisniji igrača meča sa 13 poena i 10 skokova i 3 asistencije, kao i raspoloženi kapiten Nedić bili su dovoljni da se slomi otpor gostiju iz Milića i upiše treća ovosezonska pobjeda naših pionira.

BRAVO MOMCI, BRAVO LAVOVI!!!

LAVOVI – Milići 50:43 (13:07, 10:13, 06:10, 21:13)

Za Lavove na ovom meču nastupili su: Danijel Nedić 11, Vuk Jovanović 16, Bojan Karać 13, Stefan Okilj 7, Marko Šešlija, Jovan Tomić, Mihajlo Bližanović 1, Aleksandar Đukić, Luka Vuković 2, Viktor Cvjetinović, David Mićanović i Bojan Kojić. 

Pioniri Lavova protiv Milića

Kao što se i očekivalo poslastica dana viđena je u posljednjoj utakmici. Naše pionirke koje su prethodnog vikenda ostvarile istorijsku pobjedu od 85 poena razlike u Šekovićima i ove subotu su ostvarile uspjeh koji će se dugo pamtiti i ostati upisan zlatnim slovima u istoriji našeg kluba. Naime, naše Lavice ove sezone takmiče se i u kadetskoj konkurenciji PKO Lige mladih, a u prvoj utakmici ugostile su dosta iskusniju ekipu iz Milića. Činjenica da su u prosjeku za dvije godine mlađe od svojih protivnica nije smetalo našim curama da odigraju još jednu fantastičnu utakmicu i ostvare ubjedljivu pobjedu ovog puta u kadetskoj konkurenciji!

Kadetkinje Lavova i Milića

Publika u sali Prve osnovne škole Ilićka imala je priliku da uživa u mnoštvu lijepih poteza naših djevojčica koje iz utakmice u utakmicu pokazuju šta je pravi timski duh, borbenost, požrtvovanje i želja za pobjedom. Na krilima kapitena Milice Đokić (28 poena, 6 skokova, 5 ukradenih lopti i 26 indeksnih poena), naše Lavice od samog starta meča stavile su do znanja gošćama iz Milića da nemaju čemu da se nadaju u Brčkom. Već nakon prvog perioda igre rezultatska prednost je bila dvocifrena (17:07). Nešto slabija igra u drugoj četvrtini i dvije pogođene trojke gošći rezultiralo je da se na odmor ode sa rezultatom 22:15.

Međutim igra naših Lavica u trećoj (18:11), a posebno u četvrtoj četvrtini (19:09), otklonila je svaku dilemu oko pobjednika ovog meča. U drugom poluvremenu razigrala se većina naših košarkašica, a rezultatska prednost je konstantno rasla do kraja meča za konačnih 24 poena razlike. 

BRAVO CURE, BRAVO LAVICE!!!

LAVOVI – Milići 59:35 (17:07, 05:08, 18:11, 19:09)

Trener Aleksandar Bližnjaković na ovom meču računao je na sledeće košarkašice: Milica Đokić 28, Katarina Stanišić 5, Jelena Blagić 8, Amila Smajić 5, Jelena Lazarević 4, Nikolina Đokić 3, Tamara Šarenac 4, Adna Okić 2, Ana Đokić, Anđela Bajević, Sara Đokić i Ksenia Vukić. 

Kadetkinje Lavova protiv Milića

U posljednjem kolu prvog dijela PKO Lige mladih narednog vikenda naši predpioniri, pioniri, pionirke i kadetkinje igraju utakmice u Bijeljini protiv ekipe Budućnosti.

Čestitke gostima na ostvarenim rezultatima i zahvalnost na fer i korektnoj igri.