POBJEDA PREDPIONIRA I PORAZ KADETA

Zaostalim utakmicama trećeg kola protiv OKK Rudar 2015 u Ugljeviku spušena je zavjesa na prvi dio košarkaškog prvenstva Republike Srpske za mlađe kategorije na nivou PKO Bijeljina.

Utakmicama protiv OKK Rudar 2015 u Ugljeviku u konkurenciji predpionira i kadeta spušena je zavjesa na prvi dio košarkaškog prvenstva Republike Srpska za mlađe kategorije na nivou PKO Bijeljina, a nastavak prvenstvene trke očekuje nas 18/19. januara naredne godine.

Predpioniri su odigrali pravu košarkašku poslasticu u kojoj su mogli uživati svi ljubitelji košarke u Ugljeviku. Nadmetanje dvije podjednako kvalitetne ekipe uz dosta atraktivnih poteza i rezultatsku neizvjesnost do samog kraja meča, pripalo je našim Lavovima pogotkom Uroša Manasijevića za tri poena u posljednjem napadu naše ekipe na ovom meču.

Dosta loše su naši momci otvorili ovaj meč. Veliki broj promašenih zicera uz katastrofalno lošu odbranu u prvoj četvrtini dovelo je do toga da nakon prvih osam minuta naši momci budu u zaostatku od 17 poena razlike. Dosta bolja i disciplinovanija igra tokom druge četvrtine uslovila je i smanjenje rezultatskog zaostatka do polovremena na osam poena. Ujednačena igra obe ekipe tokom trećeg perioda značila je da nas i pored 9 poena prednosti domaće ekipe pred četvrtu četvrtinu očekuje dosta neizvjesna završnica što se na kraju i ispostavilo tačnim. Bili su domaći košarkaši u konstantnoj rezultatskoj prednosti ali kako se utakmica bližila kraju naši Lavovi su istu tu prednost topili da bi prvu priliku za preokret propustio Trivunović sa promašenim zicerom i nakon toga sa dva promašena bacanja ali je sve to nadoknadio Manasijević šutem za tri poena i postavljanjem konačnog rezultata 51:52. Imali su domaći košarkaši priliku da u posljednjih desetak sekundi naprave preokret ali odigrali su naši momci odličnu odbranu i slavili zasluženu pobjedu.

Prvi dio prvenstva naši predpioniri završavaju u sredini tabele sa skorom od 5 pobjeda i 4 poraza i ukupno 14 osvojenih bodova. U prvom kolu nastavka prvenstva očekuje ih gostovanje u Bratuncu protiv istoimene ekipe.

BRAVO MOMCI, ČESTITKE!!!

Rudar 2015 – LAVOVI 51:52 (22:05, 06:15, 13:12, 10:20)

Dosta oslabljena kadetska selekcija na meču u Ugljeviku doživjela je još jedan težak poraz i sa skorom 0-7 zauzima posljednje mjesto na prvenstvenoj tabeli, dok su domaći igrači slavili sasvim zasluženu i ubjedljivu pobjedu, drugu u tekućoj sezoni.

Rudar 2015 – LAVOVI 81:42 (26:11, 16:13, 22:05, 17:13)

U narednom 10. kolu koje je na rasporedu 18/19. januara 2020. godine, naši predpioniri, pioniri i kadeti gostuju u Bratuncu protiv istoimene ekipe.

Veliku zahvlnost upućujemo našim domaćinima, ekipi OKK Rudar 2015 na gostiprimstvu i iskrene čestitke na ostvarenim rezultatima.

HVALA RUDAR 2015, HVALA UGLJEVIK!