IGOKEA POBJEDNIK KADETSKOG TUNIRA “BRČKO 2017”

U nedelju, 05. marta 2017. godine u dvorani Tehničke škole u Brčkom održan je kadetski turnir “Brčko 2017”. Turnir je održan pod pokroviteljstvom Vlade Brčko distrikta BiH, a okviru obilježavanja 17. godišnjice Brčko distrikta BiH.

Nakon dvije pobjede u grupi “A” (protiv Modriče 47:36 i Lavova 49:29) Rudar iz Ugljevika nije imao dovljno snage da parira Igokei u finalnom meču, koja je pravo nastupa u finalu ostvarila sa dvije ubjedljive pobjede u grupi “B” (protiv Brodske škole košarke iz Slavonskog Broda 67:33 i Fenix Basketa iz Bijeljine 76:27). Na kraju sasvim zaslužena pobjeda gostiju iz Aleksandrovca rezultatom 66:25.

Nakon poraza u prvoj utakmici grupe “A” protiv Rudara, Lavovi su u drugoj utakmici ostvarili ubjedljivu pobjedu protiv Modriče rezultatom 47:29 i sa skorom od jedne pobjede i jednog poraza ostvarili pravo nastupa u utakmici za treće mjesto. Sa istim skorom od jedne pobjede (protiv Fenix Basketa 50:44) i jednim porazom (protiv Igokee 67:33) pravo nastupa u utakmici za treće mjesto iz grupe “B” ostvarila je ekipa Brodske škole košarke iz Slavonskog Broda.

Utakmica za treće mjesto između Lavova i Brodske škole košarke donijela nam je odličnu košarkašku predstavu sa puno borbenosti, požrtvovanja obje ekipe i rezultatskim preokretima. Na kraju sasvim zaslužena pobjeda gostiju iz Slavonskog Broda rezultatom 71:54.

Nakon dva poraza u grupi “B” ekipa Fenix Basketa uspjela je da ostvari pobjedu u utakmici za peto mjesto protiv ekipe Modriče koja je doživjela dva poraza u grupi “A”. Bolja igra gostiju iz Bijeljine tokom čitavog meča i sasvim zaslužena pobjeda rezultatom 50:30.

Konačan plasman:

  • KK Igokea Aleksandrovac
  • OKK Rudar 2015 Ugljevik
  • Brodska škola košarke Slavonski Brod
  • KK Lavovi Brčko
  • KK Fenix Basket Bijeljina
  • KK Modriča

Za najboljeg strijelca turnira proglašen je Rastko Crnić iz ekipe Fenix Basket iz Bijeljine sa ukupno 69 postignutih poena na 3 utakmice.

Najkorisniji igrač turnira (MVP) je Dejan Pavlović iz Igokee.

Ovogodišnji turnir je bio i humanitarnog karaktera s ciljem prikupljanja pomoći teško oboljelom Teodoru Lakiću iz Ražljeva kod Brčkog. Sav novac prikupljen ovom prilikom biće uplaćen Teodoru Lakiću.

Zahvaljujemo se svim učesnicima na fer i korektnoj borbi i čestitamo svima na ostvarenim rezultatima.

Veliku zahvalnost dugujemo i Vladi Brčko distrikta BiH koja je i ove godine pružila neophodnu podršku i bez čije pomoći ovaj turnir ne bi bilo moguće realizovati.

Vidimo se 2018.