PIONIRI TREĆI U BARSELONI

Pinoirska selekcija KK Lavovi Brčko, osvojila je treće mjesto na trećem “Torneig Ktolic” turniru Barseloni, koji je održan 9. i 10. septembra 2017.

Mladi Lavovi, dječaci i djevojčice rođeni 2004. godine i mlađi u utakmici za treće mjesto savladali su ekipu La Salle Mahon rezultatom 35:32, a prije toga odigrali su mečeve grupne faze protiv ekipa: Centre Catolic, El Carme i La Salle. U finalnoj utakmici turnira domaća ekipa Centre Catolic savladala je ekipu El Carme rezultatom 46:44 i tako osvojila prvo mjesto na ovogodišnjem turniru “Torneig Ktolic”.

Sve utakmice su odigrane u sportskoj dvorani Poliespotiu Municipal de Centre.

Pored toga, održano je takmičenje u šutiranju trojki, gdje je naša Milica Đokić sa ukupno 18 poena iz dvije serije osvojila prvo mjesto u ženskoj konkurenciji, dok je Tamara Šarenac bila treća. Takođe, treće mjesto ali u muškoj konkurenciji osvojio je naš kapiten Vuk Jovanović.

Našu ekipu na ovom turniru predstavljali su: Vuk Jovanović, Jovan Tomić, Bojan Karać, Marko Šešlija, Milica Đokić, Danijel Nedić, Tamara Šarenac, Mihajlo Blažanović, Stefan Vujić, Aleksandar Đukić i Rastko Benović. Trener: Aleksandar Bližnjaković.

Na kraju veliku zahvalnost za poziv i gostoprimstvo dugujemo našim domaćinima koju su sjajno organizovali turniru i učinili maksimum napora da se za vrijeme boravka u Španiji osjećamo kao kod kuće.

Na naš poziv da naredne godine sa jednom od selekcija posjete Brčko i učestvuju na nekom od tunria u našoj organizaciji dobili smo pozitivan odgovor i ostaje nam da uložimo maksimum napora da budemo jednako dobri domaćini kao što su oni bili nama. Takođe, dobili smo poziv da i naredne godine budemo učesnici IV Torneig Ktolic turnira, što smo sa zadovoljstvom prihvatili.