PREMIJER LIGA BIH 21. KOLO: FANTASTIČNA IGRA I UBJEDLJIVA POBJEDA LAVICA PROTIV KONJICA

Košarkašice Lavova ostvarile su proteklog vikenda na domaćem terenu ubjedljivu pobjedu protiv ekipe ŽKK “Konjic” u okviru 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u posljednjoj utakmici na domaćem parketu u regularnom dijelu tekuće sezone

Od samog početka meča naše Lavice su nametnule ritam igre koji njima odgovara i vrlo brzo su došle do ubjedljive rezultatske prednosti koju su do kraja utakmice konstantno uvećavale za konačnih plus 65 poena razlike!

LAVOVI 108

KONJIC 43

(22:6, 28:14, 32:10, 26:13)

“Ovo je odličan rezultat za našu ekipu, pogotovo pred sam kraj sezone. Pokazale smo još jednom  pred svojom publikom pobjednički duh, a ujedno i posljednji put na domaćem terenu u regularnom dijelu takmičenja u okviru ove premijerligaške sezone. Ponosna sam na nas što smo odigrale utakmicu u ovakvom ritmu i sa ovakvom energijom. Djevojke iz Konjica su pokazale borbenost, naravno niko se neće predati olako, i na tome im čestitam i nadam se da ćemo imati još prilika da odmjerimo snage”, izjavila je kapiten, Milica Đokić.

Milica Đokić

“Iako nam nije bila želja da damo ovoliki broj poena, ukoliko je to moguće tako reći, drago mi je da smo ostvarili ubjedljivu pobjedu. Sve djevojke su dobile šansu da večeras zaigraju, najmlađe su to iskoristile i pokazale da su budućnost kluba i ženske košarke ne samo u Brčkom negó i u Bosni i Hercegovini. Šest igračica je večeras bilo dvocifreno, a i šut za tri poena, sa kojim smo imali problema tokom čitave sezone, večeras je došao na svoje. Ipak, nastranu rezultat, značajno mi je što su sve djevojke večeras prikazale borbenost, zalaganje, timsku igru “sve kao jedna”, istakao je trener Aleksandar Bližnjaković.

Najefikasnije u našoj ekipi bile su Jelena Lazarević i Ines Babić sa po 21 postignutim poenom. Dvocifrene su bile i Mirela Halilović 15, Milica Đokić 14 poena i 12 skokova, Valentina Došić 13 i Iva Karišik 10. Priliku da se upiše u listu strelaca dobila je i najmlađa Lavica Katarina Pudić (2008).

Ines Babić

Jelena Lazarević

Ovo je druga ovosezonska pobjeda Lavica sa trocifrenim brojem postignutih poena, prvu su ostvarile protiv ekipe Čelik iz Zenice u okviru 14. kola, takođe na domaćem parketu u Brčkom.

“Ekipa je mlada i treba da igra brzo i da bude efikasna i u odbrani i u napadu. Do kraja regularnog dijela sezone ostalo nam je još jedno kolo. Opstanak u društvu najboljih, koji je na početku sezone postavljen kao primarni cilj, davno je osiguran i ostaje nam da dobrom igrom i pobjedom u Tuzli stavimo pečat na izuzezno uspješnu sezonu u kojoj je dobrim igrama i u prvenstvu i Kup takmičenju osiguran plasman u evropska takmičenja naredne sezone”,  ističe trener Bližnjaković.

“Ja vjerujem u ovu ekipu i u ovaj tim i vjerujem da ćemo sljedeće sezone igrati još bolje u svim takmičenjima u kojim budemo učestvovali. U prošlom kolu, iako smo izgubile od šampionske ekipe Orlova, pokazale smo da možemo snažno da se suprotstavimo i najboljim ekipama i nadam se da ćemo im se revanširati za poraz naredne sezone. Posljednju utakmicu igramo sljedeći petak u Tuzli protiv ekipe Jedinstvo Dženex i nadamo se pobjedi i u toj utakmici. Potom slijede završni turniri za prvaka Republike Srpske i Bosne i Hercegovine u konkurenciji juniorki, kadetkinja i pionirki, i tu ćemo se potruditi da izborimo najbolji plasman, kao i prošle godine i šampionske pehare donesemo u Brčko”, kaže kapiten Đokić.

Utakmica 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv ŽKK “Jedinstvo Dženex” biće odigrana u petak 15. aprila u tuzlanskoj dvorani Mejdan sa početkom u 17:00 časova.