POZNATI SVI UČESNICI U18 FINALNOG TURNIRA ZA PRVAKA BOSNE I HERCEGOVINE

Poznati su svi učesnici Finalnog turnira Prvenstva Bosne i Hercegovine za juniorke (U18).

Nakon završenih polufinalnih turnira u Brčkom Mostaru i Banja Luci poznati su svi učesnici Finalnog turnira na kome će se tri najbolje ekipe boriti za titulu prvaka Bosne i Hercegovine u juniorskoj konkurenciji u sezoni 2021-2022.

Pored naših Lavica koje su imale dominantan nastup na polufinalnom turniru u Brčkom, ostvarivši pobjede protiv G Starsa iz Gračanice 88:37 i Livna 82:40, pravo nastupa na završnom turniru ostvrile su i ekipe Zrinjski 2010 iz Mostara i Mladi Krajišnik iz Banja Luke.

Ekipa Zrinjskog je na polufinalnom turniru održanom u Mostaru ostvarila dvije pobjede, i to: protiv Feniksa iz Banja Luke 70:61 i Viteza 68:48, dok je Mladi Krajišnik nakon odustajanja ekipe Čelika iz Zenice odigrao samo jednu utakmicu na polufinalnom turniru u Banja Luci, savladavši ekipu Brotnja iz Čitluka rezultatom 67:45.

Finalni turnir Prvenstva Bosne i Hercegovine biće odigran 18. i 19. juna ove godine, a grad domaćin biće poznat nakon završenog Konkursa Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, koji traje do 10.06.2022. god.

Tri najbolje ekipe u juniorskoj konkurenciji ove sezone na završnom turniru igraće po sistemu jednokružnog bod sistema, a najuspješnija ekipa osvojiće titulu šampiona Bosne i Hercegovine za sezonu 2021-2022.

SREĆNO LAVICE!