PORAZ LAVICA U NOVOM SADA U NA STARTU TAKMIČENJA U WABA LIGI

Košarkašice Lavova juče su odigrale prvu zvaničnu utakmicu u novoj sezoni i to u okviru prvog kola WABA lige protiv ekipe ŽKK “Vojvodina 021” iz Novog Sada i na kraju ubjedljivo poražene rezultatom 82:30.

KK Lavovi Brčko

Prva utakmica Lavica u sezoni 2022-2023. donijela nam je gostovanje u Novom Sadu u okviru prvog kola WABA lige i protivnika sa mnogo više iskustva i kvaliteta u ovom momentu.

Novosađanke utakmicu otvaraju serijom 6:0, Lavice za kratko vrijeme uzvraćaju istom mjerom, i to je bilo sve što se tiče rezultatske neizvjesnosti na ovom meču. Odmah nakon toga domaće košarkašice prave novu seriju od 20:1 i odlaze na nedostižnu rezultatsku prednost već nakon prvih 10 minuta igre (26:10).

Rezultatska prednost do kraja meča, ne samo da je bila nedostižna, nego je iz minuta u minut konstantno rasla, prije svega zahvaljujući odličnoj igri domaćih košarkašica i neprepoznatljivo lošom igrom naših djevojaka i nedopustivo lošim pristupom i odnosom prema samoj igri izabranica trenera Aleksandra Bližnjakovića.

Na kraju ubjedljiva i više nego zaslužena pobjeda domaćih košarkašica, u utakmici koja je za nas otvorila veliki broj pitanaja, na koje ćemo odgovore morati potražiti vrlo brzo!

VOJVODINA 82

LAVOVI 30

(26:10, 25:3, 21:7, 10:10)

Čestitke košarkašicama Vojvodine na više nego zasluženoj pobjedi i zahvalnost domaćinima na gostoprimstvu.

Za našu ekipu u Novom Sadu nastupile su:

MIlica Đokić 6, Mirela Halilović 7, Sara Savić 6, Iva Karišik 4, Ines Babić 3, Ivana Rokvić 2, Jelena Lazarević 1, Nataša Savić 1, Anđela Bekić, Valentina Došić, Tamara Šarenac, Sara Đokić.

Naredni meč naše Lavice igraju u četvrtak, 20. oktobra, kada u okviru drugog kola WABA lige dočekuju predstavnika Crne Gore, ekipu ŽKK Nikšić, koja će danas odigrati svoje meč prvog kola na domaćem parketu protiv ekipe Orlova iz Banja Luke.