PREMIJER LIGA BIH: PORAZ LAVICA U TREĆEM KOLU

Košarkašice Lavova odigrale su u nedelju, 13. novembra, utakmicu trećeg kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv aktuelnog vicešampiona Bosne i Hercegovine, ekipe KK “Orlovi” iz Banja Luke i na kraju poražene rezultatom 54:58.

Treća utakmica u okviru Prvenstva Bosne i Hercegovine za sezonu 2022-2023, donijela nam je i prvi poraz naših Lavica.

Jedan od derbija ove runde takmičenja u potpunosti je opravdao taj epitet. Mnogobrojna publika u dvorani Tehničke škole imala je priliku da uživa u jednoj zaista kvalitetnoj i do samog kraja neizvjesnoj košarkašoj predstavi.

Utakmica dvije ekipe podjednakog kvaliteta ovoga puta pripala je gošćama iz Banja Luke, ali da su dva boda ostala i u Brčkom, ne bi bilo nezasluženo, Bile su Lavice tokom većeg dijela meča, odnosno preko 30 minuta u konstantnoj rezultatskoj prednosti ali pad koncentracije, nekoliko promašenih zicera i dvije pogođene trojke Banjalučanki u samom finišu meča rezultirali su da dva boda sa ovog meča pripadnu košarkašicama Orlova.

KK Lavovi Brčko

Najefikasnija u našoj ekipu bila je Mirela Halilović sa 13 postignutih poena uz to je ostvarila i 6 skokova, dvocifrena je bila i Ines Babić sa 10 ubačenih poena. Pored njih trener Bližnjaković na ovom meču računao je i na: Milicu Đokić 9, Valentinu Došić 5 p – 4 sk, Tamaru Šarenac, Saru Đokić, Ivanu Rokvić, Natašu Savić, Ivu Karišik 9 p – 2 as, Jelenu Lazarević 6 p – 12 sk, Saru Savić i Ajlu Redžović.

LAVOVI 54

ORLOVI 58

(15:12, 15:17, 7:7, 17:22)

S T A T I S T I K A

U narednom, četvrtom kolu, u subotu, 19. novembra Lavice gostuju u Banja Luci protiv ekipe Feniksa. Ova utakmica biće odigrana u sportskoj dvorani Obilićevo sa početkom u 19:00 časova.

Prije toga, u četvrtak, 17. novembra u dvorani Tehničke škole u Brčkom sa početkom u 19:00 časova, Lavice igraju utakmicu 6. kola WABA lige protiv ekipe Vojvodine iz Novog Sada.

Lavice pozivaju publiku da dođe u što većem broju, pruži im podršku protiv odlične ekipe Vojvodine u pokušaju da ostvare dobar rezultat i iznenade favorizovanog protivnika.