WABA LIGA: LAVICE SUTRA PUTUJU U BUGARSKU

Košarkašice Lavova sutra u jutarnjim satima putuju u Bugarsku gdje ih u subotu (16.00 časova Arena Mladost) očekuje meč 6. kola WABA Superlige protiv domaćina i predstavnika Bugarske u ovom takmičenju ekipe Montana 2003.

KK Lavovi Brčko

Lavice su pobjedom u Zenici protiv ekipe Čelika okviru 16. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine na prvenstvenu pauzu uslovljenu Kup takmičenjem, otišle dobrog raspoloženja i sa dovoljno vremena za kvalitetnu pripremu utakmice u Bugarskoj, koja će biti lišena većeg takmičarskog značaja, jer je ekipa Montane već sada osigurala nastup na završnom turniru koji će biti održan u Podgorici (Crna Gora), dok naše Lavice nemaju ni matematičke šanse za tako nešto ove sezone.

“I pored činjenice da su već sada poznati svi učesnici F4 mi u Bugarsku idemo da pružimo svoj maksimum i odigramo jednu dobru utakmicu protiv kvalitetnog protivnika. Ekipa je dobro radila prethodnih dana i očekujem da daju svoj maksimum na ovom meču u pokušaju da dođemo do pozitivnog rezultata”, istakao je trener Bližnjaković pred put u Bugarsku.

Aleksandar Bližnjaković, trener KK Lavovi Brčko

Jedini dosadašnji duel Lavovi i Montane odigran je u januaru ove godine u Brčkom u okviru drugog kola WABA Superlige. Ekipa iz Bugarske upisala je pobjedu rezultatom 46:62 u utakmici u kojoj su naše Lavice pokazale da mogu ravnopravno da se nose i sa najkvalitetnijim ekipama u ovom takmičenju. Najefikasnija u našoj ekipi u tom meču bila je Nataša Savić koja neće biti u sastavu ekipe u Bugarskoj, dok je kod Montane briljirala odlična Anđelika Mitrašinović.

Nakon utakmice u Montani, naše Lavice očekuje utakmica 8. kola WABA Superlige u Zagrebu protiv istoimene ekipe. Ta utakmica je na rasporedu u srijedu, 8. marta, a četiri dana nakon toga, tačnije u nedelju 12. marta u dvorani Tehničke škole u Brčkom biće odigrana utakmica 17. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine protiv ekipe Play Off iz Sarajeva.

SREĆNO LAVICE!