VALENTINA DOŠIĆ POTPISALA PRVI PROFESIONALNI UGOVOR

Valentina Došić jedna od najtalentovanijih mladih košarkašica našeg kluba i juniorska reprezentativka Bosne i Hercegovine danas je potpisala svoj prvi profesionalni ugovor sa Košarkaškim klubom Lavovi. 

Valentina Došić

Valentina Došić kapiten naše juniorske selekcije i jedna od najtalentovanijih mladih košarkašica Lavova, koja je u naš klub došla prije tri godine iz Vlasenice, današnjim parafiranjem prvog profesionalnog ugovora obavezala se na vjernost našem klubu i u naredne četiri godine. U prethodnom periodu bila je jedan od nosilaca igre kadetske i juniorske selekcije našeg kluba sa kojima je osvojila brojne trofeje. Posljednji u nizu je titula juniorskog šampiona Bosne i Hercegovine u sezoni 2023-2024, a važnu ulogu imala je i u seniorskoj selekciji našeg kluba na domaćoj i međunarodnoj sceni.

Klub je nakon navršenog 18. rođendana odlučio ponuditi četvrogodišnju saradnju koju je talentovana košarkašica i prihvatila.

Srećna sam i zadovoljna što mi je klub ponudio prvi profesionalni ugovor i što ću i u narednom periodu biti dio KK Lavovi Brčko. Želim na terenu da se odužim na ukazanom povjerenju i sigurna sam da će klub i u narednim sezonama još više napredovati i postizati još bolje rezultate. Želim da u narednom periodu dam još veći doprinos uspjesima KK Lavovi, kojeg smatram svojom drugom kućom“, istakla je Valentina Došić prilikom potpisa ugovora.

“Prioritet KK Lavovi Brčko je da stvara mlade košarkašice iz sopstvenog omladinskog pogona koje će biti oslonac seniorske ekipe na domaćoj i međunarodnoj sceni. Valentina Došić je djevojka koja je opravdala povjerenje i ovaj ugovor dolazi kao posljedica svega toga. Očekujem da i u narednim sezonama da još veći doprinos klupskim uspjesima i da bude jedan od nosilaca igre naše ekipe”, istakao je Boško Vukadinović, predsjednik KK Lavovi Brčko ovom prilikom.