DOŠIĆ I ĐOKIĆ NA PRIPREMAMA JUNIORSKE REPREZENTACIJE

Valentina Došić i Sara Đokić nakon odličnih nastupa u tek završenoj sezoni dobile su poziv u juniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine koju očekuje nastup na Evropskom prvenstvu u Rumuniji.

Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine

Ženska juniorska (U-18) reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se na Palama i započela pripreme za nastup na Evropskom prvenstvu B divizije.

Evropsko prvenstvo B divizije održava se u rumunskom Ploestiju od 2. do 11. avgusta ove godine, a reprezentacija Bosne i Hercegovine nalazi se u grupi D sa selekcijama Ukrajine, Rumunije, Švedske i Crne Gore.

Prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu izabranice Dragane Svitlice odigraće 3. avgusta sa početkom u 15:00 časova, a protivnik će biti selekcija Ukrajine.

Podsjećamo da su naše dvije mlade lavice imale odličnu klupsku sezonu. Sa juniorskom selekcijom našeg kluba dominantno su osvojile titulu šampiona Bosne i Hercegovine, dok su sa seniroskom selekcijom došle do vicešampionske titule u šampionatu Bosne i Hercegovine.

Valentini i Sari želimo mnogo uspjeha i sportske sreće na priprema sa nadom da će uspjeti da izbore svoje mjesto među 12 putnica na Evropsko prvenstvo.

SREĆNO LAVICE!

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine