KK Art Basket – KK Lavovi

KK Art Basket (U14Ž) 87 - 41 KK Lavovi (U14Ž)
29 sep 2018 - 15:00Dvorana Mega Factory, Beograd

U subotu, 29. septembra, ženska pionirska selekcija Lavova odigrala je prijateljsku utakmicu u Beogradu protiv ekipe Art Basket.

Prijateljskom utakmicom protiv vicešampionki Srbije prošle sezone u pionirskoj konkurenciji, ekipe Art Basket iz Beograda naše pionirke su nastavile sa pripremama pred start nove sezone u Prvenstvu Republike Srpske.

I pored izostanka dva ovosezonska pojačanja (Jelena Blagić i Tijana Torbica) naše ženske pionirske selekcije, utakmica koja je odigrana u dvorani Mega factory pokazala je da su domaće košarkašice i ovom trenutnu dosta kvalitetnija ekipa sa reprezentativkama Srbije u svojim redovima i sasvim zasluženo opravdale ulogu favorita u ovom meču. Vicešampionke Srbije su tokom čitavog meča dominirale i više nego zasluženo ostvarile ubjedljivu pobjedu rezultatom 87:41.

Trener Aleksandar Bližnjaković na ovom meču računao je na sledeće košarkašice: Milica Đokić, Katarina Stanišić, Amila Smajić, Sara Đokić, Nikolina Đokić, Adna Okić, Ana Đokić, Anđela Bajević, Ksenia Vukić, Jelena Lazarević, Tamara Šarenac i Violeta Vukić.

Utakmici u dvorani Mega factory prisustvovala je i predsjednica Skupštine Košarkaškog saveza Beograda Dragana Kontić.

Veliku zahvalnost dugujemo domaćinima ŽKK Art Basket koji su se uložili maksimum napora da se naše djevojčice u Beogradu osjećaju kao kod kuće. Čestitamo im na fer i korektnoj borbi i zasluženoj pobjedi s nadom da se uskoro ponovo družimo.

Hvala Art Basket, Hvala Beograd!