POBJEDE PIONIRA I PIONIRKI

Danas su u sali Druge osnovne škole u Brčkom ženska i muška pionirska selekcija odigrale prijateljske utakmice protiv odgovarajućih selekcija KK “Lopare” i KK “Šamac”.

Pionirke su odigrale izuzetno dobru utakmicu u kojoj su tokom čitavog meča bile u konstantnom vodstvu. Dobra igra tokom većeg dijela utakmice rezultirala je dvocifrenim vodstvom sve do polovine četvrte četvrtine kada gošće koriste malo opuštanje u igri naših Lavica da smanje zaostatak za konačnih 40:35 po četvrtinama 08:02, 10:07, 16:15, 06:11.  Više od svega raduje činjenica da su sve Lavice dobile podjednaku minutažu na ovom meču protiv izuzetno borbenih gošći iz Lopara.

Za našu ekipu na ovom meču nastupile su: Milica Đokić 14, Katarina Stanišić 10, Ana Oparnica 1, Ana Đokić, Sara Đokić, Tamara Šarenac 7, Nikolina Đokić 3, Iva Blažević, Nataša Maksimović 4, Katarina Pudić 1, Jelena Trivić, Teodora Tutić, Marijana Simikić, Irena Mitrović i Alejna Redžović.

Nakon pobjede u prvenstvenoj utakmici u Bijeljini muška pionirska selekcija je iskoristili činjenicu da je u ovom kolu slobodna da odigra prijateljsku utakmicu protiv vršnjaka iz KK “Šamac” iz Šamca. Prva četvrtina je protekla izjednačeno sa obe strane terena što govori i rezultat ove četvrtine 12:11. U drugoj četvrtini naši Lavovi su zahvaljujući prije svega fantastičnoj igri u odbrani i raznovrsnim rješenjima u napadu uspjeli da naprave dvocifrenu razliku i na poluvrijeme odu sa rezultatom 25:15. Lavovi su u istom ritmu nastavili u trećoj četvrtini tokom koje je prednost konstantno rasla do maksimalnih plus 21 (43:22) na kraju ovog perioda igre. Tokom četvrte četvrtine šansu su dobili i igrači koji imaju manju minutažu tokom prvenstvenih utakmica što su gosti iskoristili da prednost smanje za konačnih 46:29 po četvrtinama 12:11, 13:04, 18:07 i 03:07.

Za našu ekipu na ovom meču nastupili su: Vuk Jovanović 17, Sergej Subotić 7, Marko Šešlija, Danijel Nedić 2, Nikolaj Cetić 6, Milica Đokić 8, Petar Stevanović, Luka Dragić 3, Tamara Šarenac 3, Mihajlo Blažanović, Aleksa Simić, Jovan Tomić i David Mićanović.

Čestitamo našim Lavicama i Lavovima na fantastičnoj igri i ostvarenim pobjedama u današim utakmicama.

Zahvaljujemo se gošćama iz Lopara i gostima iz Šamca na fer i korektnoj borbi.