O nama

O nama

Košarkaški klub LAVOVI Brčko distrikt BiH osnovan je 12. decembra 2014. godine sa primarnim ciljem da svojim djelovanjem doprinosi razvoju, afirmaciji, promociji i omasovljenju košarke u Brčko distriktu BiH i Bosni i Hercegovini. Takođe, želimo da promovišemo obrazovnu i vaspitnu funkciju sporta, fair-play-a, razumijevanje, toleranciju i odgovornost kroz bavljenje košarkom i sportom uopšte.

Do osnivanja kluba svoje dotadašnje aktivnosti počev od 25.03.2014. godine obavljali smo pod nazivom Škola košarke “Sportrek” Brčko.

Košarkaški klub LAVOVI Brčko distrikt BiH se u obavljanju aktivnosti i sportskih djelatnosti naročito angažuje na afirmaciji duha olimpizma, podsticanju fair-play-a, unapređenju vaspitno-obrazovnog i stručnog rada u sportu, podsticanju i afirmaciji dobrovoljnog rada u sportu, borbi protiv lažiranja, suzbijanju nasilja, dopinga i diskriminacije u sportu.

Kvalitet kao standard je bio primaran od samog početka, a to pokazuje i činjenica da od samog početka sa mlađim kategorijama rade vrhunski mladi treneri sa dugogodišnjim iskustvom, puni entuzijazma i želje za prenošenjem znanja, što će i u narednom periodu predstavljati ključ uspjeha i dobrih rezultata našeg kluba.

Može se konstatovati da smo najmasovniji omladinski sportski kolektiv (minibasket, pioniri, kadeti i juniori) na području Brčko distrikta BiH, što predstavlja bazu za stvaranje budućih vrhunskih košarkaša.
Sve aktivnosti koje sprovodimo imaju za cilj da se kroz košarku kod polaznika naše škole razvije upornost, disciplina, odgovornost, timski duh, kreativnost i pozitivno razmišljanje. Tako direktno utičemo na ranu socijalizaciju djece, uklanjajući mogućnosti društvenog neprihvaćanja. Razvojem osobnosti i odgovornosti direktno se utiče na odbijanje devijantnog ponašanja u savremenom društvu (droge, alkohola i sl.).

MISIJA

NAŠA MISIJA JE DA ZBOG DUGOROČNOG ZNAČAJA ZA BUDUĆNOST NAŠE DJECE, PA I SAMOG DRUŠTVA BUDEMO ISTRAJNI U NAMJERI DA DJECI I OMLADINI KROZ NAŠE AKTIVNOSTI OMOGUĆIMO PRAVO NA SPORT, IGRU, RADOST, VESELJE, ZDRAV ŽIVOT I ZDRAVE NAVIKE, PROMOVIŠUĆI OBRAZOVNU I VASPITNU FUNKCIJU SPORTA, FAIR PLAY-a, RAZUMJEVANJA, TOLERANCIJE, ODGOVORNOSTI I JEDNAKOSTI BEZ DISKRIMINACIJE PO BILO KOJOJ OSNOVI.

Prvu zvaničnu utakmicu za naš klub odigrala je pionirska selekcija 03.05.2015. godine u Bijeljini u okviru pionirske lige Područnog košarkaškog odbora Bijeljina protiv ekipe KK “Fenix Basket”. Na toj utakmici za naš klub nastupili su: Sanjin Sejdin, Vuk Jovanović, Andrej Tomić, Mitar Mihajlović, Adnan Karamujić, David Cetić, Stefan Krstić, Nihad Muharemović, Nenad Spasojević, Siniša Ješić, Petar Stevanović, Mihajlo Lakić i Mihajlo Samac. Trener: Aleksandar Bližnjaković. Strelac prvog koša na zvaničnim utakmicama za naš klub bio je Adnan Karamujić.

Ovo je tek početak. Ovoj priči svakodnevno pišemo lijepe nastavke.

KK LAVOVI BRČKO

Osnovan
12. decembar 2014.
Adresa

KK LAVOVI BRČKO DISTRIKT BIH
Bosanskih kraljeva 8,
Brčko distrikt BiH,
Bosna i Hercegovina
Telefon
+387 (0) 65 753 723
E-mail
klub@kklavovibrcko.com

Facebook

 

TWITTER