POBJEDA U UGLJEVIKU I PORAZ U ZENICI

Muška kadetska selekcija u srijedu, 30. avgusta odigrala je dvije prijateljske utakmice.

U prvoj utakmici dana u Ugljeviku Lavovi su odigrali fantastičnu utakmicu protiv ekipe OKK “Rudar 2015” u kojoj ni u jednom momentu pobjednik nije dolazio u pitanje. Sjajnim otvaranjem utakmice serijom 15:0 naši momci su domaćinima dali do znanja da su došli po pobjedu. Čvrsta odbrana sa raznovrsnim rješenjima u napadu tokom čitavu utakmice rezultiratli su ubjedljivom pobjedom. Domaćin je u par navrata tokom druge i treće četvrtine uspjevao da razliku smanji na sedam i osam razlike ali u ovoj utakmici više od toga nisu mogli.

Bitno je istaći da su priliku na ovom meču dobili svi igrači i svako od njih je dao makasimum da se zabilježi pobjeda protiv domaće ekipe sa kojom ćemo uskoro imati piliku ponovo da igramo u Ugljeviku u okviru Lige za mlađe kategorije Područnog košarkaškog odbora Bijeljina.

Na kraju Rudar 2015 – LAVOVI 47:68 (07:21, 15:18, 20:15, 05:14).

Za našu ekipu na ovom meču igrali su: Sanjin Sejdin 16, Mitar Mihajlović, Siniša Ješić 4, Nenad Spasojević 2, Marko Stojanović, Filip Pejičić 22, Đurađ Kostić 5, Svetozar Zarić 3, Mirnes Halilović, Mahir Karahmetović, Aleksa Ivanović 2 i Nedeljko Trifković 14. Trener: Aleksandar Bližnjaković.

Nakon Ugljevika, ekipa se uputila prema Zenici gdje je imala priliku po prvi put da odmjeri snage sa domaćom ekipom “Vukovi”.

Utakmica koja je odigrana u sali osnovne škole Edhem Mulabdić pružila je priliku svima koji su posmatrali meč da uživaju u nadmetanju dvije podjednako kvalitetne ekipe. Tokom prvog poluvremena ekipe su se konstantno smjenjivale u vodstvu da bi u jednom trenutku Lavovi imali i najveću rezultatsku prednost u ovom meču od plus 7 (21:28) ali su domaćini uspjeli da do kraja poluvremena smanje zaostatak na minus 3 (28:31).

Međutim treća četvrtina protekla je u potpunoj dominaciji domaće ekipe koja na krilima izuzetno raspoloženog Danisa Šišića (ukupno 29 poena) na samom početku treće četvrtine pravi seriju od 7:0 i dolazi do prednosti koju je tokom treće četvrtine konstantno uvećavala.

Četvrta četvrtina je protekla u dosta boljoj i raznovrsnijoj igri u napadu Lavova što je i rezultiralo smanjenjem prednosti i neizvjesnom završnicom do posljednjeg zvuka sirene. Ipak više spretnosti i sportske sreće na kraju je imala domaća ekipa koja je ostvarila zasluženu pobjedu.

Na kraju Vukovi – LAVOVI 60:58 (12:12, 16:19, 19:06, 13:21).

Za našu ekipu na ovom meču igrali su: Sanjin Sejdin 15, Mitar Mihajlović, Siniša Ješić, Nenad Spasojević 2, Marko Stojanović 3, Filip Pejičić 20, Đurađ Kostić 2, Svetotar Zarić, Mirnes Halilović 5, Mahir Karahmetović, Aleksa Ivanović i Nedeljko Trifković 11. Trener Aleksandar Bližnjaković.

Pored svega ističemo veliku zahvalnost ekipama Rudara i Vukova na fer i korektnoj borbi kao i na gostoprimstvu. Rudar je to pokazao po ko zna koji put, dok sa prvog gostovanja u Zenici nosimo mnogo pozitivnih utisaka uz fer i sportsko ponašanje igrača, trenera i uprave KK “Vukovi”.

Iskreno se nadamo da ćemo uskoro imati priliku za ponovno druženje sa našim prijateljima iz Ugljevika i Zenice.

Na samom kraju donosimo Vam izjavu direktora KK “Vukovi” gospodina Haruna Čolića na koju svi igrači, treneri i članovi uprave našeg kluba mogu i moraju biti izuzetno ponosni:

“Današnjim susretom sa momcima iz kadetske ekipe KK Lavovi, posebno me dojmila kultura u igri gdje su momci školovanim pristupom sprovodili trenerove ideje i zamisli. Sigurno da će s vremenom stići i potrebno iskustvo pa da će ova kadetska selekcija Lavova iznjedriti neke od kvalitetnijih igrača na ovim podnebljima. Posebne pohvale idu za marketing aktivnosti kluba jer lično iste smatram jedne među istaknutijim pa usudit ću se reći u ovom dijelu Evrope. Naprijed Lavovi! ”

Hvala gospodinu Harunu Čoliću! Gospodinu u svakom smislu te riječi!