ZAKLJUČCI SA SASTANKA U ZVORNIKU

U nedelju, 08. oktobra održan je sastanak u Zvorniku kome su prisustvovali članovi rukovodstva Područnog košarkaškog odbora Bijeljina i predstavnici klubova koji učestvuju u Ligi za mlađe kategorije PKO BN KSRS.

Donešene su sledeće odluke:

Usvojena je molba KK “Radnik BN Basket” da se uključi u takmičenje sa juniorskom ekipom.

Nastavak takmičenja u Ligi za mlađe kategorije zakazan je za 14. oktobar 2017. godine, sa ekipama koje će činiti igrači po godištima u skladu sa Odlukom Izvršnog odbora Košarkaškog saveza Republike Srpske (juniori/juniorke 1999/2000. kadeti/kadetkinje 2001/2002. i pioniri/pionirke 2003/2004.).

Jednoglasno je usvojen prijedlog da se Liga objedini u kojoj će učestvovati ukupno 12 klubova (umjesto dosadašnje dvije grupe po 6 klubova), a igraće se po dvokružnom bod sistemu u svim kategorijama. Rezultati iz dosadašnjih pet kola biće priznati i ekipe koje su se do sada međusobno sastale neće morati igrati nove utakmice.

Juniorska ekipa KK “Bijeljina plus” odustala je od nastavka takmičenja i rezultati odigrani protiv te ekipe biće poništeni. Takođe, KK “Bratunac” odustao je od daljeg takmičenja sa juniorskom ekipom, a takmičenju se priključuje kadetska selekcija tog kluba.

U prvom kolu nastavka takmičenja (14/15. oktobar) sastaju se:

  1. KK “Bratunac” (pioniri, kadeti) – KK “Zvornik Basket (pioniri, kadeti)
  2. KK “Olimp” Šekovići (juniori) – KK “Zvornik Basket” (juniori)
  3. KK “Vlasenica” (pioniri, kadeti) – KK “Boksit” Milići (pioniri, kadeti)
  4. KK “Drina” Zvornik (juniori) – KK “Fenix Basket” Bijeljina (juniori)
  5. KK “LAVOVI” BRČKO – KK “Radnik BN Basket” Bijeljina (juniori)
  6. KK “Rudar 2015” Ugljevik – KK “Budućnost” Bijeljina (pioniri, kadeti)

Učesnici polufinalnog turnira (po dvije najbolje ekipe u svim kategorijama) Prvenstva Republike Srpske dobiće se kroz play-off.