DVIJE POBJEDE LAVOVA NA STARTU PRVENSTVA

Utakmicama drugog kola PKO Lige mladih protiv OKK Rudar 2015 zvanično je startovala nova sezona u konkurenciji predpionira i pionira za naš klub. 

U subotu, 27. oktobra, muške selekcije predpionira i pionira odigrale su prvenstvene utakmice u okviru drugog kola PKO Lige mladih protiv ekipe OKK Rudar 2015 iz Ugljevika.

S obzirom da su u prvom kolu prethodnog vikenda prvenstvene obaveze imale samo predpionirke, ovo je ujedno bila i ovosezonska premijera za naše predpionire i pionire.

Publika koja je ispunila salu Prve onovne škole Ilićka, imala je priliku da uživa u odličnoj igri naših dječaka.

Prvi na teren su izašli predpioniri koji su od samog starta predvođeni kapitenom Sergejom Subotićem vrlo brzo došli do dvocifrene rezultatske prednosti koju su konstantno uvećavali za maksimalnih plus 27 na kraju treće četvrtine. Gosti iz Ugljevika su nešto boljom igrom u četvrtoj četvrtini uspjeli da smanje rezultatsku prednost. Najefikasniji u redovima Lavova bio je kapiten Sergej Subotić sa 24 postignuta poena.

Na kraju: LAVOVI – Rudar 2015   46:25 (25:03, 04:07,14:06, 03:09)

Za našu ekipu na ovom meču nastupili su: Sergej Subotić, Ognjen Pudić, Nikola Lajić, Uroš Manasijević, Rastko Blažanović, Stefan Mijatović, Nemanja Stojić, Mihajlo Lukić, Nikola Balorda, Sergej Đurica, Arijan Maskaljević i Miloš Vuković.

Nakon predpionira ovosezonsku premijeru imali su i pioniri koji su u ovom meču nastupili bez Bojana Karaća. Odsustvo Karaća potpuno je iskoristio Stefan Okilj koji je sa 24 postignuta poena bio najefikasniji akter meča i pokazao da će u budućnosti biti jedan od nosilaca igre naše pionirske selekcije.

Prvi period igre u potpunosti je pripao našim momcima koji su prije svega čvrstom odbranom čitave ekipe i na krilima raspoloženih Okilja i Jovanovića (3 trice) u napadu uspjeli da steknu osjetljivu rezultatsku prednost na kraju prvog perioda igre (21:13). Pad u igru tokom druge četvrtine iskoristili su gosti iz Ugljevika da smanje rezultasku zaostatak, da bi tokom treće četvrtine došli do rezultatskog preokrata i maksimalne prednosti na ovom meču od 4 poena (29:33). Nakon time – outa trenera Bližnjakovića na terenu je do kraja meča postojala samo jedna ekipa na terena. Lavovi su prije svega do kraja treće četvrtine uspjeli da preokrenu rezultat u svoju korist (35:33), da bi tokom četvrte četvrtine fantastičnom igrom i u odbrani i u napadu uspjeli da slome otpor izuzetno talentovane i kvalitetne ekipe iz Ugljevika.

LAVOVI – Rudar 2015   59:41 (21:13, 06:13, 08:07, 24:08)

Trener Aleksandar Bližnjaković na ovom meču računao je na sledeće igrače: Danijel Nedić 12, Vuk Jovanović 15, Stefan Okilj 24, Marko Šešlija, Luka Vuković 2, Mihajlo Blažanović, Sergej Subotić, Viktor Cvjetinović, Jovan Tomić 6, Aleksandar Đukić, Petar Stevanović i Dušan Jovanović.

ČESTITKE našim momcima na prikazanoj igri i ostvarenim pobjedama. Hvala i publici koja je kao i uvijek do sada dala svoj doprinos.

Hvala gostima iz Ugljevika na fer i korektnoj igri.

U naredom trećem kolu (3. i 4. novembar), predpioniri i pioniri gostuju u Bratuncu kod istoimene ekipe.