BLISTAVO IZDANJE JUNIORKI NA STARTU ŽENSKE OMLADINSKE LIGE BIH

Današnjom utakmicom protiv ekipe Bersellum u juniorskoj konkurenciji startovala je nova sezone Ženske omladinske lige Bosne i Hercegovine za naš klub.

Utakmicom u juniorskoj konkurenciji protiv ekipe Bersellum iz Turbeta danas je startovala nova sezona Ženske omladinske lige BiH za naš klub.

Lavice su u ovaj susret ušle izuzetno motivisane i sa namjerom da već na startu sezone zabilježe pobjedu koja će im mnogo značiti u nastavku takmičenja. Od samog starta su nametnuli igru koja njima odgovara i već sredinom prve četvrtine naše djevojke su stekle dvocifrenu razliku koju su konstantno iz minuta u minut do samog kraja meča uvećavale do konačnih plus 54 razlike. Priliku da igraju dobile su sve košarkašice na koje je trener Bližnjaković računao u ovom meči i svaka od njih je dala svoj doprinos za pobjedu na startu nove sezone Ženske omladinske lige BiH.

Na kraju: LAVOVI – Bersellum 74:20 (28:8, 15:2, 8:8, 23:2)

Iako jako mlada, naša ekipa je već na startu sezone pokazala da može biti konkurentna i ostalim ekipama u juniorskoj konkurenciji koje su dosta kvalitetnije i iskusnije u ovom momentu.

Naredne obaveze našu juniorsku selekciju u okviru Ženske omladinske lige BiH očekuju u decembru na turniru koji će biti održan u Sarajevu protiv domaće ekipe Play Off i ekipe Zrinjski 2010 iz Mostara.

Na prvom ovosezonsku susretu Ženske omladinske lige BiH trener Aleksandar Bližnjaković računao je na sledeće košarkašice: Milica Đokić 20, Jelena Lazarević 19, Amila Smajić 12, Tamara Šarenac 5, Sara Đokić 9, Ksenia Vukić 2, Ana Đokić 2, Marija Starčević 3, Adna Okić 2, Kristina Stupar, Anđela Bajević, Slavena Krkeljaš i Anastasija Dugonjić.

Juniorke KK Lavovi Brčko – sezona 2020/2021

ČESTITAMO NAŠIM LAVICAMA NA ODLIČNOJ IGRI I ZASLUŽENOJ POBJEDI!!!

Kade je u pitanju nastavak takmičenja u Ženskoj omladinskoj ligi Bosne i Hercegovine za naš klub, već narednog vikenda, tačnije u nedelju 18. oktobra, naše kadetkinje (2005. god.) nastupaju na turniru u Tuzli gdje će odmjeriti snage protiv ekipa Jumper iz Zenice i Travnik iz Travnika.