1. ŽLRS – LAVICE PORAŽENE U BANJA LUCI

Ženska seniorska selekcija našeg kluba u utakmici trećeg kola Prve ženske ligi Republike Srpske upisala je prvi ovosezonski poraz.

Duel dvije neporažene ekipe, i do ovog kola duel dvije prvoplasirane ekipe Prve ženske lige Republike Srpske pripao je dosta iskusnijoj i u ovom momentu kvalitetnijoj ekipi Ušća iz Banja Luke, koja je i nakon trećeg kola ostala na vodećoj poziciji.

Pružile su naše Lavice izuzetno dobru partiju tokom svih 40 minuta utakmice u dvorani Obilićevo, a pogotovo to važi za prvo poluvrijeme kada su imale prednost i od 8 poena (18:26), međutim iskusne košarkašice Ušća, nakon time out-a prave seriju od 9:0 i dolaze do rezultatskog preokreta, da bi do kraja poluvremena tu prednost uvećale na 4 poena razlike (32:28).

Drugo poluvrijeme uglavnom je proteklo u izjednačenoj igri u kojoj su iskusne košarkašice iz Banja Luke znalački čuvale rezultatsku prednost do kraja meča, ostvarivši pobjedu koja ih ostavlja na prvom mjestu prvenstvene table. Nakon trećeg kola naše Lavice su trenutno na trećem mjestu sa tri osvojena buda i jednom utakmicom manje (protiv Mladosti u Brčkom).

“Poraz iz koga dosta toga možemo kao ekipa naučiti, i nadam se izvući pouke za nastavak prvenstvene trke. Cure zaslužuju sve čestitke na prikazanoj igri, požrtvovanju i zalaganju ali u meču protiv dosta iskusnije ekipe više od časnog poraza u ovom momentu nismo mogli”, rekao je trener Lavova Aleksandar Bližnjaković nakon susreta u Banja Luci te dodao: “Već u subotu nas očekuje vrlo bitna utakmica na domaćem parketu u Brčkom i pokušaćemo da dođemo do novih bodova koji bi nam izuzetno mnogo značili u borbi za play-off”.

Ušće – LAVOVI 62:56 (17:17, 15:11, 18:16, 12:12)

Protiv ekipe Ušća za naš klub nastupile su: Milica Đokić 23, Marjana Todorović 9, Katarina Mihajlović 7, Amila Smajić 4, Sara Đokić 4, Ana Đokić 3, Tamara Šarenac 2, Jelena Blagić 2, Jelena Lazarević 2, Marija Starčević, Adna Okić i Ksenia Vukić. Trener: Aleksandar Bližnjaković.

U narednom četvrtom kolu naše djevojke u subotu, 12. decembra od 19:00 časova dočekuju ekipu Budućnosti BN iz Bijeljine.