JUNIORKE TREĆE U PRVENSTVU REPUBLIKE SRPSKE

Proteklog vikenda u Banja Luci je održan Final four za prvaka Republike Srpske u konkurenciji juniorki.

Banjalučki klubovi OKK Feniks i ŽKK Mladi Krajišnik bili su proteklog vikenda domaćini završnog turnira Prvenstva Republike Srpske za juniorke, a pored klubova domaćina učestvovali su i: KK Lavovi i ŽKK Leotar 03 iz Trebinja.

Turnir je odigran po jednokružnom bod sistemu, a sve utakmice su odigrane u sportskoj dvorani Obilićevo.

I pored činjenice da na ovom turniru u rosteru naše ekipe nije bila nijedna juniorka, Lavice su ostavile više nego dobar utisak. Pobjeda na otvaranju turnira protiv ekipe Leotara rezultatom 51:44 (6:8, 15:8, 13:17, 17:11), ostala je u sjeni povrede našeg kapitena Milice Đokić za koju se kasnije ispostavilo da nije teže prirode.

Drugog dana u najboljoj utakmici na turniru naše hrabre Lavice poražene su protiv Mladog Krajišnika, iako su u jednom momentu imale i 18 poena prednosti. Bile su izuzetno blizu pobjede i u ovom meču koja bi donijela realne šanse za titulu, međutim trojka domaćina u posljednjem napadu donijela je rezultatski preokret i pobjedu košarkašicama Mladog Krajišnika rezultatom 61:58 (19:15, 9:20, 9:15, 24:8).

Nakon šokantnog poraza bilo je zaista teško očekivati da se naše košarkašice za tako kratko vrijeme oporave i fizički i psihički i poraz protiv Feniksa rezultatom 37:66 (9:8, 12:20, 9:15, 7:23) u posljednoj utakmici na F4 bio je neminosvnost. Priliku za dosta veću minutažu dobile su i mlađe košarkašice među kojima je bilo i pionirki pa čak i jedna predpionirka.

Treće mjesto i bronzana medalja u Prvenstvu Republike Srpske za ekipu koja u sastavu nije imala nijednu juniorku predstavlja veliki uspjeh za naš klub, dok sa druge strane ostaje žal za propuštenom prilikom u drugoj utakmici jer sa tom pobjedom i medalja bi zasigurno bila sjajnija. Veliko iskustvo za naše Lavice koje su protekla dva dana u Banja Luci pokazale da imaju kvalitet, imaju talenat međutim još mnogo rada i odricanja je pred tim djevojkama.

KK Lavovi nastupio je u sastavu: Milica Đokić, Jelena Lazarević, Adna Okić, Amila Smajić, Sara Đokić, Tamara Šarenac, Ana Đokić, Ksenia Vukić, Kristina Stupar, Marija Starčević, Katarina Pudić i Slavena Krkeljaš, trener Aleksandar Bližnjaković.

BRAVO LAVICE!

Titula prvaka Republike Srpske u konkurenciji juniorki za sezonu 2020-2021. pripala je ekipi Mladog Krajišnika, dok su vicešampionke košarkašice Feniksa. Upravo te ekipe i naše Lavice su kao tri najbolje ekipe u Republici Srpskoj ostvarile pravo nastupa u Ligi mladih Bosne i Hercegovine za juniorke.

Čestitke svim ekipama na prikazanoj igri i ostvarenim rezultatima. Domaćim ekipama iskrene čestitke za sjajnu organizaciju turnira. Protekla dva dana Banja Luka je bila centar ženske košarke, a zasigurno je da su i selektori kadetske i juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine uživali u sjajnoj košarci i da će imati slatke muke prilikom slanja poziva na reprezentativna okupljanja.

Najbolji strelac turnira je Anđela Šipka iz Mladog Krajišnika dok je titulu najboljeg igrača ponijela Jelena Tadić iz Feniksa.

Nagrade ekipama i najboljim pojedincima ispred Košarkaškog saveza Republike Srpske uručila je gospođa Jadranka Trkulja, tehnički skretar KSRS.

Već narednog vikenda Lavice u istom sastavu putuju u Trebinje gdje ih očekuju polufinalne borbe Prvenstva Republike Srpske u konkurenciji kadetkinja, a protivnici će biti domaći Leotar 03, Budućnost BN iz Bijeljine i Igman iz Istočne Ilidže. Dvije najuspješnije ekipe ostvariće pravo nastupa na Finalnom turniru Prvenstva Republike Srpske.