LAVICE SAVLADALE UBI GRAZ NA STARTU TAKMIČENJA U WABA LIGI

Pobjedom u prvom kolu nad predstavnikom Austrije, ekipom Ubi Graz, košarkašice KK Lavovi Brčko na sjajan način su startovale u novoj sezoni u okviru međunarodne WABA lige.

KK Lavovi Brčko

Premijerni nastup u novoj sezoni donio je našim Lavicama duel na parketu dvorane Tehničke škole protiv ekipe Ubi Graz. Prva ovosezonska utakmica i prva pobjeda, i to na međunarodnoj sceni. Savladana je odlična i dosta iskusnija ekipa iz Austrije.

Lavovi Brčko – Ubi Graz 49:47 (15:15, 13:07, 9:11, 12:14)

S T A T I S T I K A

KK Lavovi Brčko 

Nakon izjednačene igre u prvoj četvrtini, Lavice tokom drugog perioda gošćama iz Austrije dozvoljavaju tek sedam ubačenih poena. Bilo je to dovoljno da na poluvrijeme odu sa, u ovom meču, ogromnih šest poena razlike. Predvođene odličnom Mirelom Halilović (18 poena, 6 skokova i 2 asistencije), te kapitenom Ivom Karišik (11 poena, 8 skokova i 1 asistencija) i uz sjajnu podršku sa tribina, košarkašice Lavova su i tokom drugog poluvremena imale konstantnu rezultatsku prednost od četiri do šest poena razlike. Kada je Sara Đokić na 23 sekunde prije kraja meča realizovala dva slobodna bacanja za 47:41 većina prisutnih u dvorani pomislila je da je utakmica riješena. Međutim, na drugoj strani Eni Nizamic pogađa šut za tri poena pod faulom, što je bilo dovoljno da gošće na 13 sekundi do kraja dođu na samo dva poena zaostatka 47:45. Iako jedna od najmlađih na terenu Sara Đokić je i u narednom napadu smireno i sigurno realizovala nova dva slobodna bacanja za 49:45, što je bilo dovoljno za više nego zasluženu pobjedu košarkašica Lavova.

Pored već pomenutih Halilović i Karišik, za Lavove su nastupile: Bekić, Došić 1, Šarenac 6, Đokić 6, Merdanović 2, Fajardo 5, Vidović i Đurić.

Čestitke našim Lavicama i stručnom štabu na prikazanoj igri i ostvarenoj pobjedi!

U narednom, drugom kolu WABA lige, 11. oktobra, KK Lavovi Brčko gostuje u Banja Luci protiv ekipe Orlova. Prije toga, u subotu, 7. oktobra, Lavice očekuje prvo kolo šampionata Bosne i Hercegovine i duel protiv ekipe Jumpera u Zenici.