PRVENSTVO BIH 6. KOLO: LAVICE DOČEKUJU MLADI KRAJIŠNIK IZ BANJA LUKE

Košarkašice KK “Lavovi” Brčko odigraće u nedelju, 26. novembra, utakmicu šestog kola Prvenstva Bosne i Hercegovine protiv ekipe ŽKK “Mladi Krajišnik” iz Banja Luke.

KK Lavovi Brčko

Pobjeda u Gracu u okviru šestog kola WABA lige protiv ekipe UBI Holding Graz najbolja je pozivnica za navijače KK Lavovi da u nedelju od 16:00 časova u što većem broju ispune tribine dvorane Tehničke škole u Brčkom u duelu šestog kola Prvenstva Bosne i Hercegovine protiv Mladog Krajišnika.

U dosadašnjem dijelu domaćeg šampionata naše Lavice su ostvarile učinak od četiri pobjede i jednog poraza i sa ukupno devet osvojenih bodova trenutno zauzimaju treću poziciju, dok su Banjalučanke trenutno šestoplasirane sa sedam osvojenih bodova i skorom od dvije pobjede i tri poraza.

U dosadašnjem odmjeravanju snaga dva kluba, odigrano je ukupno pet mečava, u kojima naše Lavice ne znaju za poraz protiv Mladog Krajišnika. Posljednji duel odigran je u aprilu ove godine u okviru 21. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine za sezonu 2022-2023, uz slavlje naših košarkšica na parketu Tehničke škole rezultatom 50:33.

Utakmica šestog kola Prvenstva Bosne i Hercegovine i ukupno šesti duel Lavova i Mladog Krajišnika na programu je u nedelju, 26. novembra u dvorani Tehničke škole u Brčkom sa početkom u 16:00 časova.

Sudije ovog meča biće: Nermin Kasumović, Faruk Ališehović i Adi Jusufović svi iz Tuzle. Delegat meča biće Nedim Ćudić, takođe iz Tuzle.

Informacije o prodaji ulaznica za ovaj meč možete pronaći OVDE

SREĆNO LAVICE!

U ostalim utakmicama 6. kola Prvenstva BiH za košarkašice sastaju se:

Mostar: Zrinjski – Play Off

Gradiška: Kozara – Čelik

Zenica: Jumper – Jedinstvo

Banovići: RMU Banovići – Leotar

Banja Luka: Orlovi – Igman