KK “LAVOVI” BRČKO POBJEDNICI NOVOGODIŠNJEG TURNIRA “BRČKO 2015”

U nedelju, 27.12.2015., u organizaciji Košarkaškog kluba “Lavovi” Brčko održan novogodišnji turnir u košarci za juniore “Brčko 2015”.

Pored juniorske selekcije KK ”Lavov” na turniru su učestvovale i ekipe: KK “Fenix Basket” Bijeljina, KK “Drina” Zvornik i KK “Millennium” Živinice.

U prvoj polufinalnoj utakmici ekipa KK “Lavovi” pobjedila je ekipu KK “Millennium” iz Živinica rezultatom 90:69. U drugoj polufinalnoj utakmici ekipa KK “Fenix Basket” iz Bijeljine pobjedila je ekipu “Drina” iz Zvornika rezultatom 115:46.

U utakmici za treće mjesto ekipa KK “Millennium” bila je bolja od ekipe “Drina” rezultatom 62:52.

U finalnoj utakmici juniori KK “Lavovi” Brčko bili su bolji od vršnjak KK “Fenix Basket” iz Bijeljine rezultatom 81:67.

Najefikasniji igrač finalne utakmice bio je Bojan Blagojević iz ekipe Lavovi sa 33 postignuta poena, dok je kod gostiju najefikasniji bio Aleksandar Janković sa 28 poena. Aleksandar Janković iz ekipe Fenix Basket ujedno je proglašen i za najboljeg strijelca turnira sa ukupno 84 postignuta poena.

Za ekipu KK “Lavovi” na ovom turniru nastupili su: Miloš Tomić, Rastko Crnić, Haris Helać, Milorad Milovac, Predrag Ilić, Nikola Lazić, Radovan Crnić, Bojan Blagojević, Nikola Milošević, Alem Muminović, Kristijan Kubatlija, Vasilije Ilić i Dejan Vuković. Trener: Aleksandar Bližnjaković.

lavovi-2812-1

Takođe u nedelju 27.12.2015. god. pionirska ekipa KK “Lavovi” ugostila je ekipu KK “Drina” iz Zvornika u okviru XV kola pionirske lige Područnog košarkaškog odbora Bijeljina. U jako neizvjesnoj završnici, pobijedila je ekipa Drine rezultatom 40:39. Najefikasniji igrač ekipe KK Lavovi bio je Edis Muslić sa 12 postignutih poena.

(Izvor: www.ebrcko.net)