PREDSTAVLJAMO UČESNIKE TURNIRA ZA JUNIORE “BRČKO 2016”

U nedelju 06. marta, povodom obilježavanja 16. godišnjice Brčko distrikta BiH, košarkaški klub „Lavovi“ Brčko organizuje turnir za juniore „BRČKO 2016“ pod pokroviteljstvom Vlade Brčko distrikta BiH. Predstavljamo Vam učesnike Turnira:

KK „LUKAVAC“ LUKAVAC

Košarkaški klub „Lukavac“ iz Lukavca osnovan je 1972. godine. Seniorska selekcija takmiči se u A1 ligi Federacije BiH, a najveći uspjeh je prvo mjesto u A2 ligi u sezoni 2014/2015. Mlađe kategorije takmiče se u ligama Regionalnog košarkaškog saveza Tuzlanskog kantona. U sezoni 2014/2015 juniorska selekcija KK „Lukavac“ zauzela je sedmo mjesto od ukupno 10 klubova koji su se takmičili te sezone sa 24 osvojena boda i skorom 6 pobjeda i 12 poraza. U tekućoj sezoni juniorska liga RKS Tuzlanskog kantona broji ukupno 8 klubova sa područja toga kantona, a KK „Lukavac“ trenutno zauzima poslednju poziciju sa 7 osvojenih bodova. Predsjednik kluba je Nedim Ganibegović. Trener juniorske selekcije Michele Brena, a kapiten Amar Jaraković.

predstavljamo-ucesnike-turnira-za-juniore-1

KK „FENIX BASKET“ BIJELJINA

Košarkaški klub „Fenix Basket“ Bijeljina, osnovan je u oktobru 2013 god. Najmlađi košarkaški klub u Bijeljini od ukupno 5 klubova, ali ponosno ističu činjenicu da su najmasovnijih sportski kolektiv u Bijeljini i šire sa preko 450 članova u mlađim uzrasnim kategorijama (mini basket, pioniri, kadeti i juniori) u muškoj i ženskoj konkurenciji. Pionirske, kadetske i juniorske selekcije KK „Fenix Basket“ takmiče se u ligama Područnog košarkaškog odbora (PKO) Bijeljina u okviru Košarkaškog saveza Republike Srpske. Predsjednik i trener juniorske selekcije je Branimir Đokić, a kapiten Srđan Pržulj.

predstavljamo-ucesnike-turnira-za-juniore-2

KK „BOROVO“ VUKOVAR

Košarkaški klub „Borovo“ Vukovar, osnovan je u septembru 1972. godine, a najveće uspjehe doživljava 1982. godine kada seniorska selekcija ulazi u Prvu B saveznu ligu tadašnje Jugoslavije. Klub nije djelovao od 1991. godine, a obnovljen je 29. juna 2011. godine nakon 20 godina pauze. Juniorska selekcija KK „BOROVO“ takmiči se u B-1 ligi grupa ISTOK pod okriljem košarkaškog saveza Brodsko – posavske županije i Hrvatskog košarkaškog saveza. Trenutno broje 218 registrovanih članova koji aktivno treniraju te su podijeljeni u pet starosnih kategorija (seniori, juniori, kadeti, mlađi kadeti i početnici). Takođe, aktivna je i škola košarke za djevojčice i dječake koja broji 98 članova (53 djevojčice i 45 dječaka). U klubu radi sedam stručno obrazovanih trenera na čelu sa Damirom Voloderom (najbolji hrvatski košarkaš 1996. godine). Trenutno se prvi sastav KK „Borovo“ Vukovar u tekućoj 2015/16 sezoni nalazi na čelu ligaške tabele s velikim izgledima za osvajanje titule prvaka A-2 lige Istok. U izboru najboljih sportista grada Vukovara u 2013. godini KK „Borovo“ proglašeno je najboljom sportskom ekipom. Predsjednik kluba je Zlatan Dominiković. Trener juniorske selekcije je Igor Modalek, a kapiten Srđan Brocić.

predstavljamo-ucesnike-turnira-za-juniore-3

KK „LAVOVI“ BRČKO

Najmlađi klub učesnik turnira „BRČKO 2016“ i ne samo to, nego i najmlađi sportski kolektiv na području Brčko distrikta BiH i najmlađi košarkaški klub u porodici košarkaških klubova Bosne i Hercegovine. Klub je osnovan u decembru 2014. godine, a svoje aktivnosti do tog vremena obavljao je pod nazivom Škola košarke „Sportrek“ Brčko, počev od 25.03.2014. god. Košarkaški klub „Lavovi“ Brčko, prije svega opredijeljen je za rad sa mlađim uzrasnim kategorijama (mini basket, pioniri, kadeti i juniori) u muškoj i ženskoj konkurenciji. Selekcije KK „Lavovi“ takmiče se u ligama Područnog košarkaškog odbora (PKO) Bijeljina. Najmasovniji je sportski kolektiv na području Brčko distrikta BiH, a rezultatima i radom u 2015. godini zaslužili su priznanje „Najuspješniji omladinski sportski pogon Brčko distrikta BiH za 2015“ od strane Vlade Brčko distrikta BiH. Predsjednik kluba je Boško Vukadinović. Trener juniorske selekcije KK „Lavovi“ Brčko je Aleksandar Bližnjaković, a kapiten Miloš Tomić.

predstavljamo-ucesnike-turnira-za-juniore-4

Svim klubovima želimo dobrodošlicu i prijatan boravak u Brčkom.