ODIGRANE TRI PRIJATELJSKE UTAKMICE PROTIV RUDARA IZ UGLJEVIKA

U nedelju 28. februara, u sali Druge osnovne škole naše tri selekcije odigrale su prijateljske mečeve protiv svojih vršnjaka iz ekipe Rudara iz Ugljevika.

Prvi su na teren izašli mlađi pioniri koji su odigrali jako dobru utakmicu, ali su u neizvjesnoj završnici izgubili sa pola koša razlike, rezultatom 28:27. U većem dijelu meča naša ekipa je bila u rezultatskoj prednosti u jednom momentu prednost je iznosila i 8 poena ali dekoncentracija i veliki broj promašenih slobodnih bacanja rezultirali su porazom, uz napomenu da je naš igrač Jovan Tomić imao šut sa linije slobodnih bacanja za produžetak ali ostalo je samo na pokušaju. Najefikasniji u našoj ekipi bio je kapiten Vuk Jovanović sa 13 postignutih poena.

prijateljska-rudar-28022016-1

U drugoj utakmici večeri, nakon pobjede u Ugljeviku, pioniri su i ovoga puta bili bolji od svojih vršnjaka iz ekipe Rudara. Pobjeda rezultatom 40:32 po četvrtinama 04:01, 07:04, 12:14, 17:13 ostvarena uz fantastičnu rolu Rastka Crnića sa 21 postignutim poenom, ohrabruje pred start nove sezone pionirske lige Područnog košarkaškog odbora (PKO) Bijeljina. Na samom početku obe ekipe su igrale u grču što govori i rezultat prve četvrtine. Početkom druge četvrtine viđeno je jedino vodstvo ekipe Rudara na ovoj utakmici rezultatom 05:04, a nakon toga rezultatski preokret naših pionira i na samom kraju potpuno zaslužena pobjeda.

prijateljska-rudar-28022016-2

Poslednju provjeru pred start turnira „BRČKO 2016“ imala je juniorska selekcija koja je odigrala meč za zaborav uz katastrofalnu igru i isto tako katastrofalan rezultat. Činjenica da smo u ovom meču bili oslabljeni neigranjem nekih od nosilaca igre ne opravdava našu lošu igru uz loše procente šuta i sasvim zaslužen poraz rezultatom 47:26. Ostaje nada da će ekipa izvući pouke iz ovog poraza i na pravi način se pripremiti i ostvariti dobar rezultat na predstojećem turniru povodom 16. godišnjice Brčko distrikta BiH, koji se održava u nedelju, 06. marta, u dvorani Tehničke škole u Brčkom sa početkom od 15:00h.

prijateljska-rudar-28022016-3

Veliku zahvalnost dugujemo prijateljima iz Košarkaškog kluba „Rudar“ iz Ugljevika na fer i sportskom nadmetanju!