MINI BASKET MAKSI ZABAVA

Dragi roditelji,

Ako želite svojoj djeci omogućiti pravilan fizički razvoj, druženje i zabavu u vrijeme kada savremeno doba diktira ubrzani tempo života, gdje računari i savremena tehnologija zamjenjuju fizičku aktivnost djece i kada neadekvatna ishrana dovodi do sve većeg problema gojaznosti kod djece, pozivamo Vas da u razgovoru sa Vašom djecom odaberete košarku kao sport kojim će se Vaša djeca baviti i da nam se pridružite na jednom od narednih treninga MINI BASKETA i na taj način svojoj djeci omogućite uz adekvatan vaspitno-pedagoški pristup i primjenu trenažne tehnologije maksimum zabave, igre i druženja uz aktivnosti usmjerene na razvoj fizičkih, motoričkih i funkcionalnih sposobnosti djece.

Zašto KOŠARKA?

mini-basket-maksi-zabava-2

KOŠARKA je izuzetno dinamična, kolektivna sportsa igra i jedan od najljepših i najpopularnijih sportova na svijetu.

Šest razloga zašto je košarka pravi izbor za djecu:

  1. IZDRŽLJIVOST. Kao i kod drugih sportova visokog intenziteta, postoje mnoge kardiovaskularne prednosti košarke. Kroz  trčanje, skakanje i dribling djeca učestvuju u intervalnom treningu a da toga nisu ni svjesna. (intervalni trening je tip treninga u kojem se smjenjuje period intenzivne aktivnosti i period oporavka). Intervalni trening povećava aerobni kapacitet i podiže nivo energije.
  2. KONTROLA MOTORIKE. Sposobnost da kontrolišemo naše udove razvija se kod djece prirodno, sa godinama. Ali ponavljanje određenih vježbi i pokreta je dragocjeno za planiranje uspješnih sekvenci pokreta i pomoći će da se ova prirodna kontrola motorike još više unaprijedi.
  3. STABILNOST ZGLOBOVA. Trčanje, okreti i skokovi su odličan način da se ojačaju mišići donjih ekstremiteta i ojačaju strukture oko samog zglobova, odnosno tetive i ligamenti  koje mu obezbjeđuju stabilnost.
  4. BALANS I KOORDINACIJA. Dribling i hvatanje lopte u pokretu, dok se u isto vrijeme prati i kretanje ostalih igrača su izazovne i zanimljive vježbe za koordinaciju i razvijanje svjesti o položaju sopstvenog tijela u prostoru.
  5. AGILNOST. (sposobnost da se uspostavi optimalna brzina kretanja).Košarka je sport u kome igrači moraju da misle i da reaguju brzo, i da često moraju da promjene pravac ili planirani pokret u posljednjem trenutku.
  6. SOCIJALNA KOMUNIKACIJA. Velika stvar u svim timskim sportovima je to što je potreban visok nivo discipline i dobra komunikacija da bi se postigao uspjeh na utakmicama. Mladi sportisti od ranog uzrasta uče kako da rade u timskoj atmosferi, da obraćaju pažnju na druge i shodno tome reaguju. Timski sportovi zato uspješno pripremaju djecu za ostale socijalne interakcije kasnije u životu. Kroz sport djeca spoznaju zajedničku odgovornost, timski rad i što je najvažnije kako se nositi sa pobjedama i porazima.

Šta je MINI BASKET?

 

MINI BASKET je košarka prilagođena uzrasnoj kategoriji djece od 5 do 11 godina.

MINI BASKET pruža jedinstvenu priliku djevojčicama i dječacima da se na pravi način upoznaju sa košarkom, kao i osnovnim elementima košarkaške igra (vođenje, dodavanje, hvatanje i šutiranje), čime se stvaraju preduslovi za njihovo dugoročno bavljenje sportom.

MINI BASKET je zasnovan na zdravim obrazovnim principima koji obezbjeđuju fizički, intelektualni, emotivni i socijalni razvoj djece.

MINI BASKET pruža mogućnost da djevojčice i dječaci osjete sva uzbuđenja i ljepotu takmičenja prilagođenog njihovom uzrastu, a sami treninzi se odvijaju na koševima sa podešavanjem visine obruča i loptama koje svojim obimom i težinom, kao i preponama, čunjevima, strunjačama odgovaraju tom uzrastu djeteta.

MINI BASKET je takmičenje u kojem pobjeda nije osnovni cilj, iako ona predstavlja veliki motiv za bavljenje sportom, već je akcenat stavljen na podsticanje dječijeg talenta i podizanje individualnog kvaliteta svakog pojedinca.

MINI BASKET podstiče prijateljstvo, uživanje i fer-plej, uz poštovanje ostalih učesnika u igri – drugih igrača, trenera, funkcionera i roditelja.

Dragi roditelji, ako želite da i Vaše dijete bude dio naše košarkaške porodice, detaljnije informacije u vezi treninga i upisa možete dobiti na broj telefona: 065 753 723.