LAVOVI TREĆI NA TURNIRU U PANČEVU

U subotu, 01. oktobra, naša predpionirska selekcija (dječaci rođeni 2005. i 2006. godine) gostovala je u Pančevu na Turniru prijateljstva Pančevo 2016, koji je organizovao Košarkaški klub “Kris Kros” Pančevo, a pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za omladinu i sport Vojvodine.

Na turniru je učestvovalo šest ekipa svrstanih u dvije grupe. U prvoj grupi nadmetali su se: KK “Kris Kros 2” Pančevo, KK “Lavovi” Brčko i KK “Šumadija” Kragujevac, dok su drugu grupu činili: KK “Borac” Starčevo, KK “Mladost” Zemun i KK “Kris Kros 1” Pančevo.

U prvoj utakmici naša ekipa poražena je od Šumadije iz Kragujevca rezultatom 26:18, dok je u drugoj utakmici ostvarila ubjedljivo pobjedu protiv domaće ekipe rezultatom 34:12. Sa skorom od jedne pobjede i jednog poraza u grupnoj fazi takmičenja naša ekipa je ostvarila pravo nastupa u utakmici za treće mjesto u kojoj se sastala sa ekipom Borca iz Starčeva.

slika 1

slika 2

Odličnom igrom u odbrani i u napada Lavovi su uspjeli da savladaju izuzetno dobru ekipu Borca rezultatom 31:21 i na taj način osvoje treće mjesto na Turniru prijateljstva Pančevo 2016.

lavovi-treci-na-turniru-u-pancevu-4

U utakmici za prvo mjesto ekipa “Kris Kros 1” savladala je Šumadiju iz Kragujevca, dok je u utakmici za peto mjesto u neizvjesnoj završnici Mladost iz Zemuna savladala je ekipu “Kris Kros 2”.

Konačan poredak:

  1. KK “Kris Kros 1” Pančevo.
  2. KK “Šumadija” Kragujevac.
  3. KK “Lavovi” Brčko.
  4. KK “Borac” Starčevo.
  5. KK “Mladost” Zemun.
  6. KK “Kris Kros 2” Pančevo.

Pored toga, naš kapiten Vuk Jovanović osvojio je prvo mjesto u takmičenju u u šutiranju i time je proglašen za najboljeg šutera turnira, dok je naša Milica Đokić osvojila drugo mjesto u poligonu spretnosti.

slika 16

Veliku zahvalnost dugujemo domaćinima na pozivu i gostomprimstvu, kao i ostalim ekipama na fer i korektnom nadmetanju. Turnir priajteljstva je opravdao naziv!

lavovi-treci-na-turniru-u-pancevu-20