DVA PEHARA NA TURNIRU U ALEKSANDROVCU

U utorak, 27. decembra naša predpionirska (2005/06) i mini basket selekcija (2007/08) učestvovale su na GBA novogodišnjem minibasket turniru u Aleksandrovcu u organizaciji Gradiška Basketball Academy (GBA).  

Pored Lavova i selekcija domaćina na turniru su učestvovale predpionirska i mini basket selekcije KK “Igokea”.

Mini basket selekcija je ostvarila jednu pobjedu i jedan poraz i na taj način osvojila drugo mjesto. U prvoj utakmici Lavovi su poraženi od Igokee rezultatom 21:18 dok su u drugoj utakmici naši minibasketaši bili bolji od Gradiška BA rezultatom 21:14.

Prvo mjesto zauzela je ekipa Igokee koja je protiv domaće selekcije upisala i drugu pobjedu na turniru rezultatom 27:14, drugo mjesto Lavovi, treće mjesto Gradiška BA.

U konkurenciji predpionira prvu utakmicu Lavovi su odigrali protiv domaćina i ostvarili ubjedljivu i sasvim zasluženu pobjedu rezultatom 44:24. U drugoj utakmici doživjeli smo poraz rezultatom 36:20. Iako je rezultat ubjedljiv ostaje utisak da je razlika u kvalitetu ove dvije ekipe daleko manja nego što govori rezultat ove utakmice. Na kraju sasvim zaslužena pobjeda Igokee koja je i u drugoj utakmici na turniru ostvarila pobjedu protiv Gradiška BA rezultatom 36:11 i sasvim zasluženo osvojila prvo mjesto.

Čestitke i zahvalnost domaćinima na pozivu i organizaciji turnira, kao i KK Igokea na osvjenom prvom mjestu u obje konkurencije.