POBJEDA PIONIRA PORAZ KADETA I JUNIORA

U okviru četvrtog kola Lige za mlađe kategorije Područnog košarkaškog odbora (PKO) Bijeljina KSRS, pionirska, kadetska i juniorska selekcija danas su u Bijeljini odigrale utakmice protiv vršnjake iz KK “Fenix Basket”.

Pioniri su odigrali fantastičnu utakmicu, kao i protiv Rudara u Brčkom sa neizvjesnom završnicom ali ovaj puta sa ostvarenom pobjednom i to nakon produžetka. Prva četvrtina je u potpunosti pripala našim momcima, čvrsta odbrana, raznovrsna rješenja u napadu uz dvije pogođene trojke bilo je dovoljno za plus 6 nakon prve četvrtine (17:11). Druga četvrtina u potpunosti je pripala domaćoj ekipi prije svega zahvaljujući dobroj igri u odbrani. Na poluvrijeme se otišlo sa prednošću domaće ekipe rezultatom 29:23. Drugo poluvrijeme naša ekipa otvara tricom Subotića. Do kraja ovog perioda igre dominirale su obrane i na jednoj i na drugoj strani što pokazuje i rezultat ovog perioda igre (04:06). U četvrtoj četvrtini viđena je neizvjesnost kakva se rijetko viđa u pionirskim utakmicama. Tokom čitave četvrte četvrtine igralo se prije svega borbeno i požrtvovano u odbrani i sa jedne i sa druge strane terena sa nešto više koncentracije u napadu naše ekipe. U posljednjih 15 sekundi ušlo se sa prednošću domaćina 37:36. Napad za našu ekipu realizuje Nedić i dovodi našu ekipu u prednost 38:37 na tri sekunde prije kraja meča. Nakon time-outa domaće ekipe sudije su dosudile prekršaj i dva slobodna bacanja za domaćine. Prvo bacanje domaćini su realizovali, drugo ne i sa rezultatom 38:38 ušlo su u produžetak od 4 minute. Na početku produžetka Milica Đokić pogađa trojku za prednost Lavova ali odmah nakon toka domaći uzvraćaju sa pogodkom uz dodatno bacanje. Nakon toga potpuna dominacija Lavova do kraja produžetka. Po dva poena Nedića, Subotića i Jovanovića bili su dovoljni za konačnih 47:42 (17:11, 06:18, 06:04, 09:05, 09:04) za naše male Lavove.  Male ali sa ogrmonim srcem, borbenošću i željom za pobjedom. ČESTITKE NAŠIM LAVOVIMA!

Za našu ekipu na ovom susretu nastupili su: Vuk Jovanović 11, Sergej Subotić 10, Milica Đokić 14, Luka Dragić, David Mićanović, Nikolaj Cetić 4, Stefan Vujić, Petar Stevanović, Jovan Tomić, Danijel Nedić 6, Bojan Karać i Marko Šešlija 2.

Ovo je prva pobjeda pionira ove sezone uz dva poraza na domaćem terenu. Sa ukupno 4 poena trenutno zauzimaju drugo mjesto grupe “Sjever”.

Nakon pionira na teren su izašli kadeti i odigrali utakmicu sa dva lica. Na samom početku meča fantastična serija od 12:0 uz dvije trojke Ivanovića i jednu Ješića kao da je opustila naše momke misleći da će se domaćini sami predati. Do kraja prve četvrtine domaćini uspjevaju rezultatski da se vrate u igru (19:22). Druga četvrtina je protekla u izjadnačenoj igri i sa jedne i sa druge strane i rezultat ove četvrtine (13:13) govori u prilog tome. Treća četvrtina je u potpunosti pripala domaćim igračima koji su ovaj period igre dobili sa sedam poena prednosti zahvaljujući prije svega dobroj igri u odbrani. U četvrtoj četvrtini definitivan pad u igri, nekoliko promašenih zicera i raspoloženi domaćini rezultirali su drugim porazom kadeta, ovaj put rezultatom 55:48 po četvrtinama 19:22, 13:13, 14:07, 09:06.

Sa ukupno četiri poena iz tri utakmice (1-2) naši kadeti su trenutno na drugom mjestu  grupe “Sjever”.

Za našu ekipu na ovom meču nastupili su: Sanjin Sejdin 15, Siniša Ješić 3, Mitar Mihajlović, Miloš Miluša, Mahir Karahmetović, Adnan Karamujić 2, Aleksa Ivanović 8, Marko Stojanović 6, Svetozar Zarić 7, Nenad Spasojević 5 i Mihajlo Lakić 2.

Treću utakmicu dana odigrali su juniori i doživjeli još jedan ubjedljiv i  sasvim zaslužen poraz. Ovaj put rezultatom 57:37 po četvrtinama 14:11, 23:10, 09:04, 11:12. Bolja igra u odbrani, raznovrsniji napad tokom čitavog meča rezultirali su ubjedljivim rezultatom u korist domaće ekipe. Drugi poraz u dvije utakmice naših juniora.

Za našu ekipu na ovom meču nastupili su: Filip Pejičić 12, Predrag Ilić 3, Nedeljko Trifković 20, Sanjin Sejdin, Adnan Karamujić, Marko Stojanović, Savo Marjanović, Dalibor Živković, Nenad Spasojević 2 i Dejan Vuković.

U narednom ujedno i posljednjem kolu prvog dijela takmičenja u grupi “Sjever” naše selekcije su slobodne, a nastavak takmičenja odnosno drugi dio zakazan je za početak septembra.

Zahvaljujemo se našem bratskom klubu na gostoprimstvu, fer i korektnoj borbi.