POBJEDA KADETA U BIJELJINI

U okviru priprema za nastavak takmičenja u Ligi za mlađe kategorije PKO Bijeljina u okviru Košarkaškog saveza Republike Srpske naša kadetska selekcija je u srijedu, 27. septembra u Bijeljini odigrala prijateljsku utakmicu protiv ekipe KK “Fenix Basket”.

U dvorani osnovne škole Knez Ivo od Semberije viđena je izuzetno zanimljiva utakmica dvije podjednako kvalitetne ekipe koje su se tokom prve četvrtine konstantno smjenjivale u vodstvu da bi se na pauzu između prve dvije četvrtine otišlo sa prednošću domaće ekipe od jednog poena (20:19). Druga četvrtina je u potpunosti pripala domaćim igračima koji su prije svega zahvaljujući čvrstoj odbrani i brzim kontrama uspjeli da naprave i najveću prednost tokom ovog meča (44:37). Međutim, drugo poluvrijeme i sasvim druga priča na terenu, pogotovo kada je u pitanju treća četvrtina koju su naši momci dobili sa 11 poena razlike (25:14) i utakmicu rezultatski potpuno preokrenuli u svoju korist. Čvrstom odbranom Lavovi nisu dozvoljavali domaćim igračima postizanje laganih poena, a sa druge strane u napadu ne računajući par izgubljenih lopti sve je funkcionisali po zamislima trenera Bližnjakovića što je i rezultiralo vodstvom naše ekipe na kraju treće četvrtine rezultatom 62:58. Tokom četvrte četvrtine dosta ujednačena igra na obe strane terena sa neizvjesnom završnicom u kojoj su više koncentracije i sportske sreće imali naši Lavovi i ostvarili sasvim zasluženu pobjedu protiv našeg bratskog kluba. Kao i protiv Silver Kingsa u subota, tako i na ovom meču svih 12 igrača je dobilo šansu, a njih 9 se upisalo u listu strelaca što svakako raduje pred nastavak takmičenja u Ligi za mlađe kategorije.

Fenix Basket – LAVOVI 73:76 (20:19, 24:18, 14:25, 15:14).

Za Lavove na ovom meču nastupili su: Sanjin Sejdin 13, Nedeljko Trifković 12, Siniša Ješić, Svetozar Zarić, Filip Pejičić 27, Vanja Šarenac 3, Đurađ Kostić 10, Mirnes Halilović 2, Srđan Krstić 4, Aleksa Ivanović, Marko Stojanović 2 i Nenad Spasojević 3. Trener: Aleksandar Bližnjaković.

BRAVO MOMCI, BRAVO LAVOVI!!! ČESTITAMO! S RAZLOGOM PONOSNI!

Nakon ubjedljive pobjede protiv Silver Kingsa iz Srebrenika ovo je druga pobjeda u samo nekoliko dana naših kadeta koja svakako ulijeva dodatno samopouzdanje pred nastavak takmičenja u Ligi za mlađe kategorije PKO BN KSRS.

Zahvaljujemo se ekipi Fenix Basketa na na izuzetnom gostoprimstvu, fer i korektnoj igri kao i  domaćim navijačima na fer i korektnom navijanju.