ODRŽAN HUMANITARNI E-SPORT TURNIR NBA 2K18

KK Lavovi po prvi put organizovao je Humanitarni E-SPORT turnir NBA 2K18 na Sony PlayStation 4 konzolama. 

Košarkaški klub “Lavovi” u saradnji sa Vladom Brčko distrikta BiH započeo je projekat “I MI SMO LAVOVI”  koji podrazumjeva uključivanje osoba koje iz bilo kojeg razloga imaju poteškoća s uključivanjem u društvene tokove, razvijanje njihovog samopouzdanja, motivacije i zdravog načina života. Sve to realizujemo kroz košarkaške treninge, kao i igraonice prilagođene motoričkim sposobnostima osoba sa poteškoćama u razvoju.

Kao nastavak aktivnosti u okviru projkta “I MI SMO LAVOVI” u nedelju, 26. novembra, u hotelu “Jelena” u Brčkom održan je prvi humanitarni E-SPORT turnir NBA 2K18 u popularnoj košarkaškoj simulaciji na Sony PlayStation 4 konzolama.

Priliku da se takmiče “jedan na jedan” u popularnoj košarkaškoj simulaciji imali su svi zainteresovani koji su uplatili kotizaciju od 10 KM, a sav prihod od kotizacija kao i donacije privrednih subjekata koji su se uključili i dali svoj doprinos za uspješnu realizaciju ovog turnira biće usmjeren odjeljenju sa posebnim potrebama u Trećoj osnovnoj školi Brčko za nabavku neophodne sportske opreme i sportskih rekvizita.

Nakon borbi u grupama uslijedila su nadmetanja u eliminacinom dijelu turnira. U prvom polufinalu sastali su se Petar Lukić i Nedžad Cviko dok su snage u drugom polufinalu odmjerili Boris Uglješić i Irfan Hadžimehmedagić.

Priliku da se bore za putovanja u Grac sa Dinamik tursom i Beč sa Viena tourom u finalom meču imali su Boris Uglješić i Petar Lukić. U neizvjesnom duelu više sportske sreće i koncentracije imao je Boris Uglješić i pobjedom rezultatom 45:37 osvojio vrijedne nagrade, odnosno putovanja u Grac i Beč za dvije osobe.

Interesantno je istaći da je Boris odlučio da na putovanja u Grac sa Dinamik tursom i Beč sa Viena tourom povede upravo svog protivnika u finalnom meču Petra Lukića! Svaka čast Borise!

Na kraju veliku zahvalnost dugujemo prijateljima turnira: Dinamik turs, Hotel Jelena Brčko, Viena tour, Hair studio Maja i MB Radić Brčko.