PIONIRKE MEĐU ČETIRI NAJBOLJE EKIPE U REPUBLICI SRPSKOJ

Ženska pionirska selekcija našeg kluba ostvarila je do sada najveći rezultatski uspjeh u istoriji našeg kluba plasmanom na finalni turnir Prvenstva Republike Srpske,odnosno plasman među četiri najbolje ekipe u Republici Srpskoj. 

Danas je u sportskoj dvorani Tehničke škole u Brčkom održan polufinalni turnir Prvenstva Republike Srpske na kojem su naše pionirke u konkurenciji ŽKK “Trebinje 03” iz Trebinja i OKK “Igman” iz Istočne Ilidže i pored činjenice da su ubjedljivo najmlađa ekipa uspjele da ostvare plasman među četiri najbolje ekipe u Republici Srpskoj.

U prvoj utakmici polufinalnog turnira naše Lavice nisu imale priliku da urade nešto više protiv dosta iskusnije i uigranije ekipe iz Trebinja, tako da su gošće ostvarile izuzetno ubjedljivu pobjedu rezultatom 78:23. Trebinjke su, takođe, vrlo lako izašle na kraj sa ekipom OKK “Igman” iz Istočne Ilidže rezultatom 81:31 i sa dvije ubjedljive pobjede kao prvoplasirane ostvarile plasman na finalni turnir.

U trećoj utakmici dana ostalo je da u direktnom duelu naše Lavice protiv Igmana odluče ko će biti drugi predstavnik na finalnom turniru koji će biti održan 03. i 04. februara.

Na samom početku meča naše Lavice prave seriju od 10:2 i nakon toga kao da su očekivale da će se gošće iz Istočne Ilidže same predati što je i rezultiralo preokretom i rezultatskom prednošću Igmana na poluvremenu od 5 poena razlike (25:30). Treća četvrtina je protekla u boljoj igri naših Lavica koje su ovaj period dobile rezultatom 18:12 prije svega zahvaljujući preciznim šutevima za tri poena Tamare Šarenac (3) i Milice Đokić (1). Četvrta četvrtina protekla je u velikoj borbi i rezultatskoj neizvjesnosti. Oslabljene neigranjem kapitena Milice Đokić zbog pet ličnih grešaka Lavice su smogle snage da rezultatski neizvjesnu  utakmicu prelome u svoju korist prije svega zahvaljujući Nikolini Đokić koja je postigla 7 od 9 poena naše ekipe u posljednjoj četvrtini od čega jedna trojka koja je i bila presudna za konačnog pobjednika u ovoj utakmici.

Na kraju: LAVOVI – Igman 52:49 po četvrtinama 17:20, 08:10, 18:12, 09:07

Trener Aleksandar Bližnjaković na ovom turniru računao je na sledeće košarkašice: Milica Đokić, Tamara Šarenac, Amila Smajić, Sara Đokić, Adna Okić, Nikolina Đokić, Ana Đokić, Katarina Stanišić, Melinda Selimbašić, Nataša Maksimović, Anđela Bajević i Džejla Hodžić.

Čestitke svim curama i treneru na ostvarenom rezultatu. Ovo je rezultat koji treba da bude vodič za dalji rad i napredak u svakom pogledu, ali i rezultat koji će zauzeti posebno mjesto u istoriji našeg kluba!

Cure, HVALA VAM!

Čestitke ekipama ŽKK “Trebinje 03” i “Igman” na fer i korektnoj borbi kao i prikazanoj igri. Trebinjkama čestitike i za ostvareni plasman na finalni turnir.