PIONIRKE ŽKK TREBINJE 03 PRVACI REPUBLIKE SRPSKE

Proteklog vikenda u sportskoj dvorani Tehničke škole u Brčkom održan je Finalni turnir Prvenstva Republike Srpske u konkurenciji pionirki (djevojčice rođene 2003. godine i mlađe).

Sasvim zasluženo titula odlazi u Trebinje, nakon što su djevojčice ŽKK “Trebinje 03” ostvarile tri pobjede iz isto toliko odigranih utakmica.

Drugo mjesto osvojile su košarkašice KK “WBS Basketball” iz Teslića, dok su trećeplasirane bile pionirke OKK “Feniks” iz Banja Luke.

Naše Lavice iako su bile ubjedljivo najmlađa ekipa na ovom Finalnom turniru na svim utakmicama su pružile dostojan otpor svim rivalima i pokazale da će u naredom periodu sve ekipe u njima imati ozbiljnog rivala.

Trener Aleksandar Bližnjaković na ovom turniru računao je na sledeće košarkašice: Milica Đokić, Tamara Šarenac, Adna Okić, Ana Đokić, Amila Smajić, Katarina Stanišić, Nataša Maksimović, Nikolina Đokić, Džejla Hodžić, Melinda Selimbašić, Sara Đokić i Anđela Bajević.

Publika u dvorani Tehničke škole u protekla dva dana imala je odličnu priliku da uživa u majstorijama mladih košarkašica koje predstavljaju svijetlu budućnost košarke na ovim prostorima.

Sve ekipe učesnice Finalnog turnira Prvenstva Republike Srpske ostvarile su plasman u Ligu mladih Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, što predstavlja najviši rang takmičenja u Bosni i Hercegovini za mlađe kategorije. 

Turnir je održan pod pokroviteljstvom Vlade Brčko distrikta BiH i gradonačelnika Brčko distrikta BiH gosp. Siniše Milića. Nagrade u ime Vlade Brčko distrikta BiH najuspješnijim uručio je gosp. Srđan Blažić, šef Odjeljenja za stručne i administrativne poslove u Vladi Brčko distrikta BiH.

Čestitamo ekipi ŽKK “Trebinje 03” na osvojenoj tituli, takođe, čestitamo ekipama KK “WBS Basketball” i OKK “Feniks” na ostvarenim rezultatima.

Košarkaški klub Lavovi veliku zahvalnost upućuje Košarkaškom savezu Republike Srpske na ukazanom povjerenju i dodjeljenoj organizaciji Finalnog turnira Prvenstva Republike Srpske.