TRI POBJEDE I JEDAN PORAZ U ZVORNIKU

U nedelju, 04. marta, četiri selekcije Košarkaškog kluba Lavovi odigrale su prijateljske utakmice u Zvorniku protiv vršnjaka iz KK “Zvornik Basket”. 

Kadeti, pionirke i predpioniri ostvarili su pobjede, dok je muška pionirska selekcija zabilježila poraz.

Predpioniri su prikazali jako dobru i efikasnu igru u utakmicu u kojoj su svi igrači dobili podjednaku minutažu i po ko zna koji put pokazali da se s pravom na njih treba računati kao budućnost našeg kluba.

Na kraju: Zvornik Basket – LAVOVI 29:37

Na ovom meču za Lavove nastupili su: Nikola Lajić, Uroš Manasijević, Sergej Đurica, Miloš Vuković, Sara Đokić, Sergej Subotić, Bojan Topalović, Srđan Maksimović, Katarina Pudić, Filip Petrović, Dušan Jovanović, Gavrilo Jurošević, Sergej Milanković i Darko Arambašić.

U iščekivanju početka Lige mladih BiH pionirke su odigrale još jednu prijateljsku utakmicu i ostvarile novi trijumf. Iako oslabljene neigranjem Tamare Šarenac, Amile Smajić, Anđele Bajević i Jelene Lazarević Lavice su prikazale izuzetno dobru igru i u odbrani i u napadu što je rezultiralo konstantnom rezultatskom prednošću naših djevojčica tokom čitave utakmice. Priliku na ovoj utakmicu su dobili i djevojčice koje će u budućnosti sve više dobijati šansu u pionirskoj selekciji, a na ovoj utakmici su pokazale da njih treba najozbiljnije računati.

Na kraju: Zvornik Basket – Lavovi 53:63

Na ovom meču nastupile su: Milica Đokić, Adna Okić, Ana Đokić, Nikolina Đokić, Katarina Stanišić, Sara Đokić, Melinda Selimbašić, Džejla Hodžić, Violeta Vukić, Katarina Pudić, Anđela Tomić, Nataša Gavrić i Marina Janjić.

Jedini poraz na nedeljnom gostovanju u Zvorniku doživjela je pionirska selekcija našeg kluba. Iako su domaćini skoro čitavu utakmicu bili u rezultatskoj prednosti naši momci su uspjeli borbenom i požrtvovanom igrom da smanje rezultatski zaostatak pa čak i u nekoliko navrata da dođu u rezultatsku prednost. U posljednji minut igre ušlo se sa rezultatskom prednošću Lavova od 62:60 ali tokom zadnjih 60 sekundi naši momci nisu uspjeli da poentiraju što je odlična ekipa Zvornik Basket znala da kazni i utakmicu riješu u svoju korist.

Na kraju Zvornik Basket – Lavovi 66:62

Na Lavove su nastupili: Danijel Nedić, Bojan Karać, Vuk Jovanović, Sanjin Sejdin, Mitar Mihajlović, David Cetić, Stefan Okilj, Sergej Subotić, Marko Šešlija, Nikolaj Cetić, Luka Vuković, Viktor Cvjetinović, Luka Dragić, Damjan Marić, Jovan Tomić i David Mićanović.

Kadetska selekcija odigrala je odličnu utakmicu protiv izuzetno kvalitetne ekipe Zvornik Basketa. Domaćini su bolje otvorilu utakmicu što je i rezultiralo vodstvom ali su naši momci vrlo brzo uzvratili i od sredine prve četvrtine do samog kraja utakmice bili u konstantnoj rezultatskoj prednosti od 5 do 10 poena. Najveća prednost bila je u tokom druge četvrtine pri rezultatu 31:18. Domaćini su uspjeli u par navrata da razliku smanje na 3 poena ali snage za potpuni preokret nisu imali. Sasvim zaslužena pobjeda naših momaka uz dosta dobru igru i u odbrani i u napadu.

Na kraju: Zvornik Basket – LAVOVI 62:67

Trener Aleksandar Bližnjaković na ovom meču mogao je da računa na sledeće igrače: Nedeljko Trifković, Sanjin Sejdin, Nenad Spasojević, Filip Pejičić, Nemanja Tanasić, Benjamin Smajić, Mirnes Halilović, Vanja Šarenac, Mitar Mihajlović, David Cetić, Bojan Karać i Stefan Okilj.

Veliku zahvalnosti upućujemo domaćoj ekipi na gostoprimstvu, kao i na fer i korektnoj igri. Hvala Zvornik Basket!