LIGA PRIJATELJSTVA 2018

Nova košarkaška liga u konkurenciji pionira i pionirki (dječaci i djevojčice rođeni 2004. godine i kasnije), sastavljena od jednog dijela klubova iz Područnog košarkaškog odbora Bijeljina, počeće narednog vikenda, tačnije u subotu, 19. maja prvim turnirom koji će biti održan u Brčkom. 

Prije svega zbog nesposobnosti rukovodstva Područnog košarkaškog odbora Bijeljina da organizuju nastavak takmičenjau Ligi za mlađe kategorije PKO Bijeljina  i maćehinskog odnosa istog tog rukovodstva Područnog košarkaškog odbora Bijeljina prema pojedinim klubovima, klubovi iz Brčkog, Bijeljine, Šekovića i Ugljevika odlučili su se na pokretanje Lige prijateljstva koja prevashodno ima za cilj da kroz odigravanje velikog broj utakmica doprinese podizanju kvaliteta i dodatnoj popularizaciji košarke među djevojčicama i dječacima na ovim prostorima.

Liga će imati značaj i za strukovne organizacije, kao svojevrsni poligon za mlade sudije i trenere, koji će u njoj sticati nova iskustva.

Klubovi koji učestvuju u prvoj sezoni Lige prijateljstva su: Lavovi Brčko, Olimp Šekovići, Fenix Basket Bijeljina i Rudar 2015 Ugljevik.

Takmičenje u  LIGI PRIJATELJSTVA biće organizovano u dva dijela, i to: ligaški po dvokružnom bod sistemu i završni F4 turnir koji će biti održan 16. juna u Šekovićima.

Domaćin prvog turnira je KK Lavovi, a turnir će biti održan u subotu, 19. maja 2018. god. u sportskoj dvorani Tehničke škole u Brčkom sa početkom u 10:00 časova.

Domaćinstvo drugog turnira (26/27. maj) pripalo je OKK “Olimp” iz Šekovića, trećeg (02/03. jun) KK “Fenix Basket” iz Bijeljina, dok se četvrti turnir (09/10. jun) igra u Ugljeviku uz domaćinstvo OKK “Rudar 2015”.

Takmičenjem rukovodi Komesar lige Igor Jovanović iz Brčkog.

Raspored i satnica utakmica prvog turnira u Brčkom:

10:00h Fenix Basket – Rudar (pioniri)

11:30h Fenix Basket – Rudar (pionirke)

13:00h Lavovi – Olimp (pioniri)

14:30h Lavovi – Olimp (pionirke)

16:00h Lavovi – Fenix Basket (pioniri)

17:30h Lavovi – Fenix Basket (pionirke)