NASTAVLJEN POBJEDNIČKI NIZ U LIGI PRIJATELJSTVA

Današnjim utakmicama drugog i trećeg kola nastavljena je ovogodišnja Liga prijateljstva u konkurenciji pionira i pionirki. 

Nakon više nego uspješnog starta sa dvije pobjede na turniru u Brčkom pioniri našeg kluba su danas u Šekovićima ostvarili još jednu ubjedljivu pobjedu protiv odgovarajuće selekcije OKK “Rudar 2015” iz Ugljevika i zadržali prvo mjesto na tabeli.

Od samog starta naši Lavovi su odigrali čvrsto u odbrani, razigrano u napadu što je i rezultiralo vodstvom od samog starta koje su tokom čitavog meča konstantno uvećavali za konačnih plus 23.

Na kraju: LAVOVI – Rudar 50:27 po četvrtinama 16:08, 23:10, 06:04, 05:05.

Trener Aleksandar Bližnjaković na ovom meču računao je na sledeće igrače: Danijel Nedić 7, Stefan Okilj 4, Vuk Jovanović 16, Marko Šešlija 4, Bojan Karać 6, Mihajlo Blažanović 4, Viktor Cvjetinović, Sergej Subotić 6, Jovan Tomić 3, Stefan Vujić i Luka Vuković.

Nažalost, zbog nemogućnosti dolaska košarkašica iz Ugljevika naše pionirke nisu imale priliku da odigraju utakmicu trećeg kola protiv Rudara i utakmica je registrovana službenim rezultatom 20:0 u korist naših Lavica. Sa ovom pobjedom Lavice su zadržale prvo mjesto na tabeli Lige prijateljstva.

Istim rezultatom registrovana je i utakmica II kola u kojoj su trebale da se sastanu košarkašice domaćeg Olimpa i Rudara iz Ugljevika.

Priliku da snage odmjere kroz prijateljsku utakmicu naše Lavice su dobile protiv domaćeg Olimpa i slavile još jednu ubjedljivu pobjedu. Čvrstom odbranom, sigurnom realizacijom u napadu i serijom od 18:0 na samom otvaranju meča Lavice su odlično otvorile meč u kome su prikazale odličnu igru tokom čitave utakmice, koja može samo da raduje pred nastavak takmičenja u Ligi prijateljstva.

Na kraju: Olimp – LAVOVI 14:58

Za našu ekipu na ovom meču nastupile su: Milica Đokić, Adna Okić, Tamara Šarenac, Amila Smajić, Nikolina Đokić, Katarina Stanišić, Anđela Bajević, Ana Đokić, Jelena Lazarević i Violeta Vukić. Trener: Aleksandar Bližnjaković.

ČESTITKE našim Lavovima i Lavicama na ostvarenim rezultatima u Šekovićima i želimo im puno sreće i uspjeha na narednom turniru Lige prijateljstva u Bijeljini.

Rezultati svih utakmica drugog turnira Lige prijateljstva u Šekovićima:

Olimp – Rudar (pioniri) 68:42

Olimp – Rudar (pionirke) 20:0

LAVOVI – Rudar (pioniri) 50:27

LAVOVI – Rudar (pionirke) 20:0

Olimp – Fenix Basket (pioniri) 54:46

Olimp Fenix Basket (pionirke) 54:16

U subotu, 02. juna, očekuje nas treći turnir Lige prijateljstva u Bijeljini kada će biti odigrane utakmice IV i V kola.

Raspored i satnica svih utakmica trećeg turnira u Bijeljini:

09:00h Rudar – Fenix Basket (pioniri)

10:30h Rudar – Fenix Basket (pionirke)

12:00h Olimp – LAVOVI (pioniri)

13:30h Olimp – LAVOVI (pionirke)

15:00h Fenix Basket – LAVOVI (pioniri)

16:30h Fenix Basket – LAVOVI (pionirke)

Velika zahvalnost prijateljima iz Bijeljine, Šekovića i Ugljevika na fer i korektnoj igri, čestitke i na ostvarenim rezultatima.

Na kraju velika zahvalnost i medijskom sponzoru Lige prijateljstva www.sportdc.net