PIONIRKE I DALJE NEPORAŽENE, PIONIRI SA POLOVIČNIM UČINKOM U BIJELJINI

Danas je u dvorani osnovne škole “Knez Ivo od Semberije” u Bijeljini održan treći turnir ovogodišnje Lige prijateljstva u konkurenciji pionira i pionirki.

Pionirke su i nakon današnjih utakmica IV i V kola protiv Olimpa iz Šekovića i Fenix Basketa iz Bijeljine ostale neporažene i pred posljednji turnir u Ugljeviku i F4 u Šekovićima osigurale prvo mjesto u regularnom dijelu takmičenja.

Pionirke domaćeg Fenix Basketa danas nisu imale snage da se ozbiljnije suprostave našim Lavicama koje su ostvarile još jednu izuzetno ubjedljivu pobjedu. Izuzetno raspoložene Lavice predvođene kapitenom Milicom Đokić koja je na ovoj utakmici postigla 31 poen, od samog starta meča su nametnule svoju igru koja je iz minuta u minut rezultirala uvećanjem rezultatske prednosti za konačnih 69:12. U drugoj utakmici dana naše djevojke jednako dobrom, brzom i efikasnom igrom uspjele su upisati još jednu pobjedu sa kojom su osigurale prvo mjesto pred F4 u Šekovićima. Na kraju: Olimp – LAVOVI 21:66.

Trener Aleksandar Bližnjaković u današnjim utakmicama računao je na sledeće košarkašice: Milica Đokić, Adna Okić, Tamara Šarenac, Nikolina Đokić, Amila Smajić, Ana Đokić, Katarina Stanišić, Sara Đokić, Ksenia Vukić, Anđela Bajević i Jelena Lazarević.

Pioniri su u Bijeljini ostvarili polovičan učinak. U prvoj utakmici dana Lavovi su poraženi od Olimpa rezultatom 48:28, dok su u drugoj utakmici dana ostvarili izuzetno ubjedljivu pobjedu protiv domaćeg Fenixa rezultatom 78:24.

Izuzetno loša prva utakmica dana protiv Olimpa, ogroman broj izgubljenih lopti, mnogo promašenih slobodnih bacanja i izuzetno raspoložen protivnik nije moglo rezultirati drugačije osim ubjedljivog poraza naših dječaka. Na kraju: Olimp – LAVOVI: 48:28. Uspjeli su Lavovi da smognu snage i da u drugoj utakmici dana ostvare izuzetno ubjedljivu pobjedu koja ih i dalje zadržava na prvom mjestu Lige prijateljstva sa utakmicom više u odnosu na Olimp. Predvođeni izuzetno raspoloženim Vukom Jovanovićem (29 poena), Lavovi su uspjeli po drugi put u ovogodišnjoj Ligi prijateljstva savladati Fenix Basket koji je na ovom meču bio oslabljen neigranje svog najboljeg strelca Vasilija Zakonovića (povreda ruke). Na kraju: Fenix Basket – LAVOVI 24:78.

Za našu ekipu u današnjim utakmicama nastupili su: Danijel Nedić, Vuk Jovanović, Marko Šešlija, Stefan Okilj, Bojan Karać, Jovan Tomić, David Mićanović, Sergej Subotić, Luka Dragić, Luka Vuković, Viktor Cvjetinović, Mihajlo Blažanović, Aleksandar Đukić, Petar Stevanović, Nikolaj Cetić i Damjan Marić. Trener: Aleksandar Bližnjaković.

TABELE LIGE PRIJATELJSTVA NAKON TRI ODIGRANA TURNIRA:

Velika zahvalnost prijateljima iz Bijeljine, Šekovića i Ugljevika na fer i korektnoj igri i čestitke na ostvarenim rezultatima.

Na kraju velika zahvalnost i medijskom sponzoru Lige prijateljstva www.sportdc.net