PRVENSTVO REPUBLIKE SRPSKE ZA MLAĐE PIONIRE I MLAĐE PIONIRKE

Prijedlogom Sistema takmičenja mlađih kategorija Košarkaškog saveza Republike Srpske za sezonu 2018/2019 predviđeno je i ligaško takmičenje za mlađe pionire i mlađe pionirke (2006/2007. godište). 

Prvenstvo Republike Srpske za mlađe pionire i mlađe pionirke igralo bi se po POSEBNIM PRAVILIMA koja se razlikuju od Službenih pravila kako bi se omogućilo svakom igaraču / igračici da igraju najmanje jednu četvrtinu, da ima slobodu u igri i pravo na grešku.

Takmičenje bi se održavalo po Područnim košarkaškim odborima sa brojem prijavljenih ekipa po dvostrukom bod sistemu. Po dvije najuspješnije ekipe ostvaruju pravo nastupa na Polufinalnim turnirima (PKO Banja Luka / PKO Doboj i PKO Bijeljina / PKO Romanija – Hercegovina). Po dvije najuspješnije ekipe sa dva polufinalna turnira ostvaruju pravo nastupa na Finalnom turniru Prvenstva Republike Srpske.

Očekuje se da Izvršni odbor KSRS početkom avgusta usvoji konačan Sistem takmičenja za mlađe kategorije kao i Posebna pravila za kategorije mlađi pioniri i mlađe pionirke.

Potez Košarkaškog saveza Republike Srpske koji zaslužuje svaku pohvalu!