PORAZ PIONIRKI PROTIV PARTIZANA

Ženska pionirska selekcija našeg kluba odigrala je prijateljsku utakmicu protiv Ženskog košarkaškog kluba “Partizan” iz Beograda. 

Gostovanjem u Beogradu naša ženska pionirska selekcija otvorila je seriju prijateljskih utakmica, kao i učešća na turnirima prije početka nove takmičarske sezone 2018/2019.

Utakmica u sali osnovne škole “Ratko Mitrović” u Beogradu pokazala je da i jedna i druga ekipa posjeduju zavidan kvalitet i da će u narednu sezoni sasvim opravdano ući sa ambicijma većim nego prethodne sezone. Prva četvrtina je prošla u dominantnoj igri naših Lavica koje su čvrstom odbranom i sa dva pogođena šuta za tri poena sasvim zasluženo stekle prednost od 8 poena nakon prvog perioda igre (6:14). Izjednačena igra u drugoj četvrtini, dosta promašenih otvorneih šuteva uz pad koncentracije naših cura u posljednjem minutu znalački su iskoristile domaće košarkašice da bi rezultatsku prednost prije odlaska na poluvrijeme smanjila na podnošljivih minus 3 (14:17). Prvi dio treće četvrtine potpuno je pripao našim Lavicama koje fantastičnom igrom i u odbrani i u napadu prave seriju 15:2 za maksimalnu prednost na ovom meču od plus 16 (16:32). Nakon toga uslijedio je neshvatljiv pad u igri što odlične košarkašice Partizana koristi da rezultatsku prednost do kraja treće četvrtine smanje na minus 7 (25:32), da bi tokm posljednjeg perioda igre došle do poptunog rezultatskog preokreta  38:37. Do samog kraja četvrte četvrtine viđena je rezultatska neizvjesnost, gdje su domaće košarašice stekle prednost od 3 poena (43:40) na 6 sekundi prije kraja. Nakon time – outa trenera Bližnjakovića, naš kapiten Milica Đokić sa posljednjim zvukom sirene pogađa trojku za izjednačenje i produžetak (43:43).

Beograđanke bolje otvaraju produžetak sa sa četiri postignuta poena i dolaze do rezultatske prednosti koju naše Lavice nisu uspjele sustići do kraja meča.

Na kraju: Partizan – LAVOVI 51:47 (6:14, 8:3, 11:15, 18:11, 8:4)

Trener Aleksandar Bližnjaković na ovom meču računao je na sledeće košarkašice: Milica Đokić, Katarina Stanišić, Tamara Šarenac, Nikolina Đokić, Amila Smajić, Jelena Lazarević, Jelena Blagić, Violeta Vukić, Ana Đokić, Sara Đokić, Ksenia Vukić i Anđela Bajević.

Treba istaći izostanak naše Adna Okić na ovom meču ali i debitantski nastup za Lavove Jelene Blagić, koja je i pored manjeg broja treninga u prethodnom periodu pokazala da će biti zaista veliko pojačanje za našu ekipu.

ŽKK Partizan pokazao se kao izuzetan domaćin i ovom prilikom se zahvaljujemo na gostoprimstvu, fer i korektnoj igri i ostvarenoj pobjedi.

Uskoro nas očekuje i gostovanje košarkašica Partizana u Brčkom uz sigurni smo još jednu vrhunsku igru i jedne i druge ekipe.

HVALA PARTIZAN, HVALA BEOGRAD!