PIONIRKE ČETVRTE U BARSELONI

Proteklog vikenda tačnije 8. i 9. septembra, ženska pionirska selekcija našeg kluba učestvovala je na IV Torneig Ktolic turniru u Barseloni.

Nakon prošlogodišnjeg premijernog učešća našeg kluba na Torneig Ktolic turniru u španskoj Barseloni sa muškom pionirskom selekcijom i osvojenog trećeg mjesta, Lavovi su i ove godine bili učesnici ovog prestižnog turnira za mlađe kategorije ali za razliku od prošle godine ovaj puta sa ženskom pionirskom selekcijom (djevojčice 2004/2005. godište).

Nakon iscrpljujućeg puta, prvog takmičarskog dana naše djevojčice su izašle na teren i samo tokom prvog poluvremena premijerne utakmice ovogodišnjeg turnira pružile dostojan otpor ekipi CB Blanes. Na kraju ubjedljiv poraz rezultatom 27:51.

U drugoj utakmici protiv izuzetno kvalitetne ekipe domaćina Ktolic Basket naše djevojke su pokazale samo dio kvaliteta kojim raspolažu ali i to je bilo dovoljno za premijernu pobjedu. Tokom čitavog meča naše Lavice su bile u prednosti, odličnom igrom u odbrani i sigurnom realizacijom u napadu naše djevojke su vrlo brzo došle do dvocifrene prednosti koju su održavale do samog kraja meča kada su domaće košarkašice uspjele da smanje razliku i poraz učene podnošljivijim. Na kraju: LAVOVI – Ktolic 51:44

Treću utakmicu prvog takmičarkskog dana Lavice su odigrale protiv još jedne španske ekipe. Viladecans ekipa sa dvodecenijskom tradicijom u radu sa mlađim kategorijama u ovom trenutku predstavila se kao dosta kvalitetnija ekipa i zabilježila ubjedljivu pobjedu koja im je omogućila borbu za prvo mjesto, dok su naše Lavice ovim porazom osigurale utakmicu za treće mjesto drugog dana turnira. Na kraju: LAVOVI – Viladecans 30:52.

U utakmici za treće mjesto naše djevojčice očekivao je novi duel protiv ekipe domaćina, koja je u ovaj meč ušla izuzetno šuterski raspoložena izvan linije za tri poena. Četiri pogođene trojke u prvoj četvrtini i dvije u drugoj četvrtini donijelu su veliku rezultatsku prednost za domaće košarkašice koju su naše Lavice samo na momente uspjele da ugroze ali ne i da smognu dovoljno snage za potpuni rezultatski preokret.

Na kraju: LAVOVI – Ktolic 27:38

Trener Aleksandar Bližnjaković na ovom turniru računao je na sledeće košarašice: Milica Đokić, Katarina Stanišić, Amila Smajić, Tamara Šarenac, Ana Đokić, Nikolina Đokić, Anđela Bajević, Adna Okić,Jelena Lazarević i Anđela Tomić.

Činjenica da je ekipa na ovom turniru naša bila nekompletna i kvalitet ostalih ekipa učesnika četvrto mjesto je nešto čime u ovom trenutku moramo biti zadovoljni, a sam turnir je poslužio kao odlična provjera pred početak Prvenstva Republike Srpske u kojem su naše Lavice prethodne sezone osvojile četvrto mjesto.

Hvala našim prijateljima iz Barselone na pozivu da učestvujemo i ove godine, a ogromnu zahvalnost dugujemo Odjeljenju za privredni razvoj, sport i kulturu Vlade Brčko distrikta BiH bez čije pomoći učešće na ovom turniru ne bi bilo moguće.