BASKET4KIDS – RASPORED TURNIRA

Košarkaški klub Lavovi Brčko dobio je poziv od Sport klub Televizije i Basket4kids organizacije za učešće u novoj sezoni 2018/2019. ovog takmičenja za dječake rođene 2006. godine i mlađe. 

U novoj sezoni učestvovaće ukupno 28 ekipa, a biće održana četiri kvalifikaciona turnira u Bosni i Hercegovini (Kiseljak, Tuzla, Posušje i Trebinje).

Prvi na rasporedu je turnir u Kiseljaku koji će biti održan 3. i 4. novembra u učestvovaće 8 ekipa, i to: Kiseljak, Čelik Zenica, Slavija Istočno Sarajevo, Gen Sarajevo, Spars Sarajevo, Koš Sarajevo, Realway Sarajevo i Konjic.

Na drugom turniri koji će biti odžan 10. i 11. novembra u Tuzli učestvovaće: Abc Basket Tuzla, Sloboda Tuzla, Lions Tuzla, Partizan Bijeljina, LAVOVI BRČKO, Bosna Kalesija, Zvornik Basket i Drina Princip Zvornik.

Treći ovogodišnji turnir na programu je 24. novembra u Posušju, a pored domaće ekipe Posušje učestvuju i Vodopad Jajce, Rama, Široki, Zrinjski Mostar i Jablanica.

Već narednog tada, tačnije u nedelju, 25. novembra KK Leotar će u Trebinju biti domaćin četvrtog po redu kvalifikacionog turnira. Pored domaćeg KK Leotar učestvuju i OKK Leotar Trebinje, Velež Nevesinje, Sport Talent Mostar, Čapljina i Lokomotiva Mostar.

Najuspješnije ekipe sa četiri kvalifikaciona turnira (Kiseljak, Tuzla, Posušje i Mostar) izboriće pravo nastupa na F4 turniru Bosne i Hercegovine. Pobjednička ekipa F4 turnira BiH ostvariće pravo nastupa na završnom regionalnom turniru.

Izvlačenje grupa za turnire će biti održano u oktobru mjesecu ove godine i  održat će se javno na kanalu Sport Klub televizije.