POBJEDA PIONIRA U TUZLI

U subotu, 13. oktobra, muška pionirska selekcija Lavova odigrala je prijateljsku utakmicu u Tuzli protiv odgovarajuće selekcije Košarkaškog kluba Lions.

Prijateljskom utakmicom protiv ekipe Lions iz Tuzle naši pioniri su nastavili sa pripremama pred start nove sezone u Prvenstvu Republike Srpske, koje treba da startuje narednog vikenda.

Početak utakmice protekao je u potpunoj dominaciji domaće ekipe koja je na samom startu meča napravila seriju od 14:0. Nakon time-outa trenera Bližnjakovića Lavovi uspjevaju da vežu 6 poena ali to je bilo sve što su pokazali u prvoj četvrtini. Do kraja prvog perioda igre domaći košarkaši uspjeli su da naprave još jednu seriju, ovog puta od 10:0 i na pauzu između prva dva perioda igre odu sa maksimalnom rezultatskom prednošću od 18 poena razlike 24:6. Druga četvrtina je protekla u izjednačenoj igri, a sve što su Lavovi uspjeli da urade u tom periodu igre jeste da rezultatski zaostatak smanje za 2 poena. Na kraju prvog poluvremena rezultat je glasio 34:18 u korist domaće ekipe.

U drugom poluvremenu viđena je potpuno druga igra naših dječaka koji su prije svega jakom odbranom uspjeli da zaustave domaće igrače, dok su u napadu nezaustavljivi bili kapiten Danijel Nedić i Vuk Jovanović. Najmlađi član Lavova Sergej Subotić (2006. god.) preciznim šutevima van linije za tri poena (3 trojke) kada je to bilo najpotrebnije davao je dodatni elan saigračima da mogu do preokreta protiv izuzetno kvalitetnog protivnika, a posebno se ističe posljednja trojka na 20 sekundi prije kraja meča za izjednačenje 56:56. Nakon toga, Vuk Jovanović uspjeva da ukrade loptu na 12 sekundi prije kraja meča i biva fauliran. Jovanović je prvo slobodno bacanje uspješno realizovao za prednost naše ekipe, da bi u drugom bio neprecizan ali nakon toga domaćini nisu uspjeli da realizuju napad i rezultat je ostao nepromjenjen Na kraju pobjeda naših Lavova rezultatom 57:56 u utakmici koja je pokazala da možemo da se nosimo protiv izuzetno kvalitetnih protivnika ali da još treba dosta rada i truda da bi se ostvarili zapaženi rezultati u predstojećem Prvenstvu Republike Srpske.

Lions -LAVOVI 56:57 (24:6, 10:12, 9:19, 13:20)

Trener Aleksandar Bližnjaković na ovom meču računao je na sledeće košarkaše: Danijel Nedić 17, Vuk Jovanović 11, Bojan Karać 10, Sergej Subotić 13, Marko Šešlija 2, Viktor Cvjetinović 2, Luka Vuković 2, Dušan Jovanović, Aleksandar Đukić, David Mićanović i Jovan Tomić.

BRAVO LAVOVI!!!

Na kraju veliku zahvalnost dugujemo domaćinima na gostoprimstvu, fer i korektnoj igri.

HVALA LIONS, HVALA TUZLA!