PIONIRI OSVOJILI TURNIR “KOŠARKA ZA PRIJATELJSTVO”

U subotu, 20. oktobra, održan je 4. po redu košarkaški turnir za mlađe kategorije pod nazivom “KOŠARKA ZA PRIJATELJSTVO”.

Košarkaški klub Lavovi 4. godinu za redom organizovao je košarkaški turnir za mlađe kategorije “KOŠARKA ZA PRIJATELJSTVO“. Turnir je realizovan u sportskoj dvorani “Dubrave” a u saradnji sa ULDU “Talija” Brčko u sklopu kulturno – sportske manifestacije “Frančeskovi dani 2018”.

Priliku da se ove godine bore za veliki prelazni pehar i vrijedne nagrade u trajno vlasništvo, pored naše muške pionirske selekcije imali su i Škola košarke “Prvi koš” iz Viteza i Košarkaški klub “Orlovik” iz Žepča.

U prvoj utakmici dana naši Lavovi su izašli na megdan Orloviku iz Žepča i od samog starta utakmice pokazali da su u ovom momentu dosta kvalitetnija ekipa. Rezultatska prednost rasla je iz minuta u minut i već na kraju prvog perioda igre naši Lavovi su imali 22 poena prednosti (26:04). Na krilima raspoloženih kapitena Nedića i Jovanovića Lavovi su i u nastavak utakmice ušli izuzetno raspoloženi. Raznovrsnost u napadu i čvrsta odbrana rezultitali su uvećanjem rezultatske do maksmimalni plus 45 poena razlike na kraju treće četvrtine (62:17). U četvrtoj četvrtini priliku da se dokažu imali su i igrači sa manjom minutažom što su gosti iz Žepča iskoristili da smanje rezultatsku prednost i dobiju četvrtu četvrtinu rezultatom 4:10.

Na kraju: LAVOVI – Orlovik 66:27 (26:4, 18:7, 18:6, 4:10).

Takmičenje u šutiranju donijelo nam je dosta rezultatske neizvjesnosti i na kraju sasvim zasluženo slavlje našeg kapitena Danijela Nedića. Priliku da se nadmeću imalo je po trei igrača iz svakog tima. Nakon prvog kruga najbolji rezultat ostvarili su: Danijel Nedić (Lavovi) 9, Vuk Jovanović (Lavovi) 6, Nikola Martinović (Prvi koš) 6 i Emin Kuko (Orlovik) 6 i samim tim ostvarili plasman u finalnu seriju gdje je najviše pokazao naš Danijel Nedić i sasvim zasluženo osvojio prvo mjesto.

Nakon takmičenja u šutiranju snage su odmjerili košarkaši iz Škole košarke “Prvi koš” iz Viteza i Košarkaškog kluba “Orlovik” iz Žepča. Veći broj raspoloženih igrača ekipe iz Viteza prije svega Marin Marin i Leonardo Jurić, rezultirao je sigurnom pobjedom i prilikom da se u direktnom duelu sa Lavovima bore za prvo mjesto na ovogodišnjem turniru. Kod Orlovika sav talenat prikazao je Abdul – Hakim Delić koji je košgeterskim učinkom u dvije utakmice od 60 postignutih poena sasvim zasluženo osvojio priznanje za najboljeg strelca ovogodišnjeg turnira.

Prvi koš – Orlovik 73:59 (19:11, 24:15, 23:14, 7:19).

Priliku da u direktnom duelu odluče ko će biti pobjednik ovogodišnjeg turnira “Košarka za prijateljstvo” i u narednih 365 dana vlasnik velikog prelaznog pehara imali su naši Lavovi i gosti iz Viteza.

Kao i u prvoj utakmici protiv Orlovika i u ovoj utakmici naši Lavovi su se potrudili da od samog starta meča dokažu da su u ovom trenutku bolja ekipa. Publika u dvorani Dubrave imala je priliku da uživa u potezima mladih košarkaša koji su i ovog puta pokazali da predstavljaju budućnost i da će nam u narednom periodu donositi još dosta radosti. Čvrsta igra u odbrani i pametna igra u napadu sa velikim procentima realizacije iz igre rezultiralo je sasvim zasluženom pobjedom naših Lavova. Prikazanom igrom kao i u prvoj utakmici tako i protiv Prvog koša izdvojio se kapiten Danijel Nedić koji se sasvim zaspuženo ponio priznanje za Najkorisnijeg igrača turnira (MVP).

LAVOVI – Prvi koš 61:42 (18:10, 13:8, 20:10, 10:14)

Na ovogodišnjem turniru trener Aleksandar Bližnjaković računao je na sledeće igrače: Danijel Nedić, Vuk Jovanović, Marko Šešlija, Bojan Karać, Stefan Okilj, Viktor Cvjetinović, David Mićanović, Damjan Marić, Mihajlo Blažanović, Segej Subotić, Luka Vuković i Aleksandar Đukić.

BRAVO MOMCI, BRAVO LAVOVI! ČESTITKE!!! 

Kao i sve prethodne pripremne utakmice, tako i ove na turniru “Košarka za prijateljstvo” dokaz su da naši pioniri spremni dočekuju start nove sezone u Prvenstvu Republike Srpske. Naši Lavovi su u prvom kolu bili slobodni, a već naredne subote, 27. oktobra, u Brčkom dočekuju vršnjake iz ekipe Rudar 2015 iz Ugljevika.

KONAČAN PLASMAN:

1.KK LAVOVI BRČKO

2. ŠK PRVI KOŠ VITEZ

3.KK ORLOVIK ŽEPČE

MVP TURNIRA – Danijel Nedić (Lavovi)

NAJBOLJI STRELAC – Abdul – Hakim Delić (Orlovik)

NAJBOLJI TROJKAŠ – Danijel Nedić (Lavovi)

NAJBOLJA PETORKA: Danijel Nedić, Vuk Jovanović (Lavovi), Marin Marin, Leonardo Jurić (Prvi koš) i Abdul – Hakim Delić (Orlovik).

Na kraju veliku zahvalnost dugujemo našim prijateljima iz Žepča i Viteza koji su se odazvali pozivu za učešće, čestitke na prikazanoj igri, fer i korektnom ponašanju i ostvarenim rezultatima, s nadom da se uskoro ponovo vidimo i družimo.