POBJEDA PREDPIONIRA I PORAZ PIONIRA U BRATUNCU

Utakmicama trećeg kola PKO Lige mladih protiv KK Bratunac danas je nastavljena sezona PKO Lige mladih u konkurenciji predpionira i pionira za naš klub. 

Nakon prošlonedeljnih plus 21 protiv Rudara 2015 u Brčkom istu rezultatsku prednost naši predpioniri ostvarili su na kraju meča u Bratuncu protiv istoimene ekipe. Odlična timska igra tokom čitavog meča svih igrača i nije mogla drugačije da rezultira sem ubjedljivog trijumfa. Bilo je samo pitanje trenutka kada će naši Lavovi da prelome meč, rezultatski da se odlijepe i otklone svaku sumnju oko pobjednika ovog meča, a to se desilo početkom treće četvrtine kada naši dječaci dolaze do prve dvocifrene rezultatske prednosti koju do kraja nisu ispuštali i istu su uvećavali za konačnih plus 21. Dosta košgeterski raspoloženih igrača predvođenih i ovoga puta kapitenom Subotićem uz odličnu igru u odbrani rezultiralo je drugom vezanom pobjedom iz isto toliko mečeva na startu sezone.

Bratunac – LAVOVI 30:51 (05:07, 08:08, 11:22, 06:14)

Nakon ove pobjede naši predpioniri dijele prvo mjesto na tabeli sa ekipom 10. avgust iz Vlasenice sa po dvije pobjede iz isto toliko mečava ali sa nešto boljom koš razlikom Vlaseničana.

Predpioniri naredni meč u prvenstvu igraju pred domaćom publikom u Brčkom upravo protiv ekipe 10. avgust iz Vlasenice i slobodno možemo reći da će to biti praznik košarke. Prije tog meča očekuje ih kvalifikacioni turnir Basket4Kids za Bosnu i Hercegovinu, koji se igra u Tuzli 10. i 11. novembra.

Trener Bližnjaković u Bratuncu je računao na sledeće igrače: Sergej Subotić 18, Ognjen Pudić 4, Uroš Manasijević 6, Rastko Blažanović 8, Nikola Lajić 15, Nemanja Stojić, Stefan Mijatović, Sergej Đurica 2, Sergej Milanković i Miloš Vuković.

BRAVO MOMCI, ČESTITAMO! 

Nakon pet vezanih pobjeda (4 u pripremnim mečevima i 1 u prvenstvu) pioniri su doživjeli pravi rezultatski potop u Bratuncu protiv izuzetno kvalitetne ekipe domaćina koji su tokom čitavog meča dominirali u svim segmentima košarkaške igre. Odsustvo Bojana Karaća osjetilo se u kontroli skoka pod oba koša, a kada se na samom početku meču povrijedio i kapiten Danijel Nedić bilo je jasno da će naši momci teško da odole izuzetno raspoloženim domaćinima.

Bratunac – LAVOVI 83:32 (17:06, 26:17, 24:02, 16:07)

Na ovom meču za Lavove nastupili su: Danijel Nedić 8, Stefan Okilj 9, Marko Šešlija 4, Sergej Subotić 2, Vuk Jovanović, Luka Vuković 3, David Mićanović, Damjan Marić, Aleksandar Đukić, Viktor Cvjetinović 1, Jovan Tomić i Mhajlo Blažanović 5.

U narednom kolu pioniri u Brčkom dočekuju ekipu 10. avgust iz Vlasenice.

Pored ovih prvenstvenih utakmica priliku da snage odmjere protiv svojih vršnjaka iz Bratunca imali su i naši minibasketaši gdje su svi bili pobjednici pogotovo dječaci i djevojčice kojima su ovo bile prve minute na košarkaškom terenu i jedno potpuno novo iskustvo za njih.

Zahvaljujemo se ekipi Bratunca na gostoprimstvu, fer i korektnoj borbi kao i ostvarenim rezultatima.

HVALA BRATUNAC!