PIONIRKE BOLJE OD WBS

Današom prijateljskom utakmicom na domaćem terenu protiv ekipe WBS iz Teslića, ženska pionirska selekcija Lavova nastavila je sa serijom prijateljskih utakmica pred početak drugog dijela Prvenstva.

Pionirke Lavova i WBS

Publika u sali Prve osnovne škole Ilićka imala je priliku da vidi nadmetanje dvije podjednako kvalitetne ekipe. Borbenost i požrtvovanje i na jednoj i na drugoj strani terena, riječi su koje najbolje opisuju današnju utakmicu.

Želja za novim dokazivanjem i pobjedom bila je vidljiva od samog početka meča, kako kod naših Lavica tako i kod gošći iz Teslića.

Prva četvrtina u potpunost je pripala našim Lavicama koje su sa dosta više raspoloženih košarkašica u napadu vrlo lako stekle dvocifrenu rezultatsku prednost (17:8), koju su znalački održavale i tokom druge četvrtina da bi se na poluvrijme otišlo sa ubjedljivih 15 poena razlike za naše djevojčice (32:17).

Kao što su prva i druga četvrtina protekle u boljoj igri Lavica, tako je treća četvrtina protekla u boljoj igri gošći iz Teslića koje ovaj period igre dobijaju sa 10 poena razlike (6:16).

Rezultat četvrte četvrtine (13:13) dovoljno govori kakva igra je viđena u posljednjem periodu današnje utakmice. Velika želja za pobjedom i jedne i druge ekipe rezultirala je sa dosta grešaka i izgubljenih lopti ali sa mnogo više lijepih i atraktivnih poteza koje su navijači znali pozdraviti na pravi način. Uspjele su gosčće u par navrati prići na dva i tri poena zaostatka ali snage sa potpuni preokret nisu imale.

Na kraju sasvim zaslužena pobjeda naših Lavice koje su tokom čitavog meča imale rezultatsku prednost koja je u jednom momentu iznosila i 16 poena razlike. Najefikasnija u našoj ekipi bila je kapiten Milica Đokić sa 26 postignutih poena.

LAVOVI – WBS 51:46

Pionirke KK Lavovi Brčko

Trener Bližnjaković na današnjem meču računao je na sledeće košarkašice: Milica Đokić 26, Amila Smajić 9, Katarina Stanišić 4, Jelena Blagić 7, Ana Đokić, Jelena Lazarević 3, Nikolina Đokić 2, Adna Okić, Ksenia Vukić, Anđela Bajević, Sara Đokić i Violeta Vukić.

Nakon pionirki na teren su izašle predpionirke i mini basket selekcija djevojčica rođenih 2008. godine i mlađih. Više znanja ovaj put prikazale su mlade košarkašice iz Teslića koje su slavile u oba meča.

Predpionirke Lavova i WBS

Na kraju ovog predivnog dana ne preostaje nam ništa drugo osim da se zahvalimo našim prijateljima iz KK WBS Teslić na ostvarenim rezultatima, fer i korektnoj borbi. HVALA WBS!

Vidimo se uskoro u Tesliću!