PIONIRKE NA FINALNOM TURNIRU

Ženska pionirska selekcija našeg kluba ostvarila je ogroman uspjeh plasiravši se na Finalni turnir Prvenstva Republike Srpske odnosno među 4 najbolje ekipe!

U subotu, 6. aprila u sportskoj dvorani “Aleksa Šantić” u Istočnom Sarajevu održan je polufinalni turnir Prvenstva Republike Srpske na kome su pored naših Lavice plasmanom na tabeli učešće osigurali OKK “Igman” Istočno Sarajevo i ŽKK “Leotar 03” iz Trebinja.

Na otvaranju turnira naše Lavice su izašle na megdan domaćinu turnira OKK “Igman” i ostvarile izuzetno ubjedljivu pobjedu u utakmici u kojoj se svih 12 košarkašica na koje je trener Bližnjaković računao upisalo u strelce. Ubjedljive i dominantne bile su naše Lavice u svim segmentima košarkaške igre u odnosu na domaću ekipu za pobjedu koja je našim djevojčicama dala veliku šansu za plasman među četiri najbolje ekipe, a za tako nešto trebala im je i pobjeda protiv Leotara ili eventualno drugi poraz Igmana.

Igman – LAVOVI 48:87 (15:26, 12:23, 10:18, 11:20)

U drugoj utakmici dana, samo 20 minuta nakon završetka prve utakmice naše djevojčice izašle su na megdan prošlogodišnjim šampionkama u pionirskoj konkurenciji ekipi ŽKK “Leotar 03” iz Trebinja. Publika koja je prisustvovala ovoj utakmici u Vojkovićima imala je priliku da uživa u zaista kvalitetnoj utakmici i jedne i druge ekipe, a u neizvjesnoj završnici više sportske sreće i umjeća imale su košarkašice iz Trebinja koje su slavile zasluženu pobjedu.

LAVOVI – Leotar 36:41 (9:13, 9:15,4:3, 14:10)

Plasman na Finalni turnir za naše Lavice i dalje nije bio osiguran i čekala se posljednja utakmica dana u kojoj nam je trebala pobjeda Leotara protiv Igmana bilo kojim rezultatom. Na kraju sigurna pobjeda trebinjskih košarkašica rezultatom 81:40 koje su zajedno sa našim Lavicama ostvarile plasman na Finalni turnir Prvenstva Republike Srpske.

Na ovom turniru trener Aleksandar Bližnjaković računao je na sledeće košarkašice: Milica Đokić, Jelena Lazarević, Ana Đokić, Amila Smajić, Nikolina Đokić, Adna Okić, Katarina Stanišić, Jelena Blagić, Violeta Vukić, Sara Đokić, Ksenia Vukić i Anđela Bajević.

Pobjedom protiv Igmana i porazom od Leotara pionirke KK Lavovi uspjelE su da ponove prošlogodišnji uspjeh u plasiraju se na Finalni turnir Prvenstva Republike Srpske na kome će se za titulu prvaka Republike Srpske boriti protiv: Leotara iz Trebinja, WBS iz Teslića i Feniksa iz Banja Luke.

ČESTITKE NAŠIM CURAMA I SREĆNO NA FINALNOM TURNIRU! BRAVO LAVICE!!! 

Finalni turnir Prvenstva Republike Srpske biće održan 20. i 21. aprila ove godina, a domaćin će biti poznat uskoro.

Na kraju veliku zahvalnost upućujemo OKK Igman na gostoprimstvu i sjajnoj organizaciji turnira. Čestitke Igmanu i Leotaru na fer i korektnoj igri i ostvarenim rezultatima.

HVALA ISTOČNO SARAJEVO!