KADETKINJE BEZ PLASMANA NA FINALNI TURNIR

Ženska kadetska selekcija našeg kluba nije uspjela da se plasira na Finalni turnir Prvenstva Republike Sprske.

Porazima protiv ekipa ŽKK “Leotar 03” iz Trebinja i KK “Budućnost” iz Bijeljine na polufinalnom turniru prvenstva Republike Srpske, koji je proteklog vikenda održan u Trebinju, ženska kadetska selekcija našeg kluba završila je takmičenje u ovoj sezoni.

Domaćin polufinalnog turnira ekipa ŽKK “Leotar 03” odigrala je dosta kvalitetnu utakmicu protiv naših Lavica u kojoj su pokazale sav svoj talenat i kvalitet upisavši ubjedljivu i više nego zasluženu pobjedu od 30 poena razlike. Naše djevojke uspjele su da pariraju favorizovanim trebinjkama samo tokom prve i početkom druge četvrtine, a nakon toga iskusnija i odlično vođena ekipa Leotara pokazala je sav svoj kvalitet upisavši prvu pobjedu na polufinalnom turniru kojom si širom otvrile vrata za plasman na Finalni turnir.

Leotar – LAVOVI 63:33 (16:12, 20:7, 10:7, 17:7)

U drugoj utakmici polufinalnog turnira naše Lavice su odmjerile snage sa košarašicama Budućnosti iz Bijeljine u utakmici u kojoj su imale snage da iskusnijim rivalkama igrom i rezultatskom neizvjesnošću pariraju samo tokom prvog poluvremena (23:27).

Umor koji je sustigao naše Lavice igranjem dvije utakmice za redom protiv starijih i iskusnijih protivnica najviše se osjetio u trećoj četvrtini koja je u potpunosti pripala košarkašicama iz Bijeljine koje su ovaj period igre dobile sa 15 poena razlike (9:24), što im je bilo dovoljno za mirnu završnicu bez rezultatske neizvjesnosti. Na kraju sasvim zaslužena pobjeda košarkašica Budućnosti, koje koje su u posljednjoj utakmici polufinalnog turnira u Trebinju poražene od Leotara rezultatom 54:21 i sa skorom od jedne pobjede i jednog poraza zajedno sa trebinjkama ostvarile plasmana na Finalni turnir.

LAVOVI – Budućnost 42:55 (5:15, 18:12, 9:24, 10:4)

I pored dva poraza u Trebinju naše djevojke zaslužuju svaku pohvalu jer čitavu sezonu u kadetskoj konkurenciji (2002/2003. god.) nastupale su isključivo pionirke našeg kluba (2004/2005. god.) pritom prikazavši da sve propušteno u ovoj sezoni u konkurenciji kadetkinja mogu da nadoknade u naredne dvije sezone i da ih čeka svijetla košarkaška budućnost.

Trener Aleksandar Bližnjaković u Trebinju je računao na sledeće košarkašice: Milica Đokić, Jelena Lazarević, Amila Smajić, Adna Okić, Nikolina Đokić, Katarina Stanišić, Violeta Vukić, Ana Đokić, Sara Đokić, Jelena Blagić i Ksenia Vukić.

Na kraju, čestitke ekipama Leotara 03 i Budućnosti na fer i korektnoj igri i na ostvarenim rezultatima. Puno sreće i uspjeha na Finalnom turniru.

Veliku zahvalnost dugujemo ekipi Leotara na sjajnoj organizaciji polufinalnog turnira kao i na gostoprimstvu tokom boravka naših Lavica u Trebinju. Takođe, čestitke i zahvlanost službenim licima Košarkaškog saveza Republike Srpske na vrhunskoj profesionalnosti tokom polufinalnog turnira u Trebinju.

HVALA LEOTAR, HVALA TREBINJE!