TURNIR ŽENSKE OMLADINSKE LIGE U BRČKOM

Predstojećeg vikenda, tačnije u nedelju, 9. februara na rasporedu je treće zaostalo kolo ovosezonskog izdanja Ženske omladinske lige Bosne i Hercegovine (ŽOL BiH). 

Turnir koji je trebao biti odigran 22. decembra prošle godine, ali zbog tehničkih problema u dvorani Tehničke škole u Brčkom nije održan, na rasporedu je narednog vikenda. Pored naših Lavice za vrijedne bodove boriće se i ekipe iz Gračanice, Zenice i Tešnja.

ŽOL BiH se igra turnirskim sistemom, a ove sezone u kadetskoj konkurenciju učestvuje ukupno 10 klubova. U svakom kolu igraju se po dva turnira, a naše Lavice (djevojke 2004/2005. god.) u nedelju, 9. februara 2020. odigraće dvije utakmice na turniru u Brčkom na kome je naš klub domaćin i to protiv ekipa: ŽKK Tešanj iz Tešnja i KK Jumper iz Zenice.

Raspored i satnica utakmica turnira u Brčkom:

10:00h KK LAVOVI – ŽKK Tešanj

12:00h KK G-Stars – KK Jumper

14:00h KK G-Stars – KK Tešanj

16:00h KK LAVOVI – KK Jumper

Sve utakmice igraju se u dvorani Tehničke škole u Brčkom, a ulaz je besplatan!

U prvom kolu za kadetkinje turniri su odigrani u Fojnici i Živinicama. Naše Lavice su odigrale dvije utakmice na turniru u Fojnici ostvariviši pobjedu protiv sarajevske ekipe Play-Off rezultatom 63:17 i poraz protiv domaće ekipe Star rezultatom 72:57.

U drugom kolu naše kadetkinje su bile slobodne, a turniri su odigrani u Zenici i Konjicu.

SREĆNO LAVICE!!!