UBJEDLJIVA POBJEDA KADETKINJA

Nakon više od četiri mjeseca pauze naše kadetkinje su odigrale prvu utakmicu i ostvarile izuzetno ubjedljivu pobjedu.

Pauza uslovljena epidemijom virusa Covid19 očigledno nije ostavila traga na naše kadetkinje. Tamo gdje su stale u posljednjem kolu Ženske omladinske lige BiH prije pauze, nastavile su i proteklog vikenda u prijateljskoj utakmici u Banja Luci protiv premijerligaške ekipe Feniks.

Izuzetno motivisano i borbeno su ušle Lavice u utakmicu koja je odigrana u sportskoj dvorani Obilićevo bez prisustva publike. Već polovinom prve četvrtine naše djevojke su došle do dvocifrene rezultatske prednosti i već tada se moglo naslutiti da će ostvariti još jednu izuzetno ubjedljivu pobjedu. Predvođene kapitenom Milicom Đokić koja je i na ovoj utakmici pokazala da nije bez razloga reprezentativka Srbije i da sa pravom važi za jednu od najtalentovanijih mladih košarkašica na ovim prostorima i uz izuzetno razigrane Jelenu Lazarević i reprezentativku Bosne i Hercegovine Amilu Smajić  naše Lavice su prikazale igru, borbenost i požrtovanje kao da je u pitanju bila prvenstvena utakmica, a ne prijateljska, i to nakon zaista duge pauze.

Pored tri pionirke (Sara Đokić, Anđela Tomić i Marija Starčević) u nedeljnoj utakmicu priliku da zaigra u kadetskoj konkurenciji dobila je i izuzetno talentovana mlađa pionirka Katarina Pudić (2008).

Feniks – LAVOVI 31:62 (4:20, 7:17, 10:18, 10:7)

Trener Aleksandar Bližnjaković na ovom meču računao je na sledeće košarkašice: Milica Đokić, Adna Okić, Jelena Lazarević, Amila Smajić, Sara Đokić, Ana Đokić, Ksenia Vukić, Marija Starčević, Kristina Stupar, Tamara Šarenac, Anđela Tomić i Katarina Pudić.

Čestitamo našim Lavicama na odličnoj igri i ubjedljivoj pobjedi, a pitanje za sve nas u klubu na koje ćemo vrlo brzo znati odgovor, glasi: Prva liga Republike Srpske za seniorke DA ili NE?

Veliku zahvalnosti dugujemo našim prijateljima iz OKK Feniks koju su osigurali sve uslove da se utakmica prije svega odigra uz poštovanje svih epidemioloških mjera. Takođe, našim prijateljima iz Banja Luke upućujemo zahvalnsot na gostoprimstvu i čestitamo na prikazanoj igri. Želimo im puno sreće i uspjeha u Premijer ligi BiH i WABA regionalnoj košarkaškoj ligi za žene.